E-mail fra dit køleskab

Microsofts kunder skal engang i fremtiden kunne modtage mails fra køleskabet, når der ikke er mere mælk. Ligeledes vil de blive underrettet, når vasketøjet er færdigt, deres aktier solgt, katten skal til dyrlægen eller opvaskemaskinen repareres.


Og kunderne skal kunne modtage e-mailen overalt, hvor de færdes, og via den forbindelse, der er lige ved hånden, hvad enten det er PC'en, lommecomputeren, mobiltelefonen eller miniovnen.


Sådan ønsker Microsoft, at fremtiden skal se ud. Ifølge deres nye strategi, som internt kaldes "PC-plus", vil man ikke udelukkende forlade sig på den PC-software, som har gjort Microsoft til verden mest værdifulde virksomhed.
Det er ikke fordi, PC'en vil dø, men folk vil begynde at se sig om efter alternativer til PC'en, når det gælder adgang til og lagring af data.


Microsoft forestiller sig private hjem forsynet med "intelligente" husholdningsapparater og elektronisk udstyr. Det forudsætter, at husets hjælpemidler forsynes med en "hjerne", ligesom de skal have mulighed for at tale sammen.


Dette opnås via en ny version af styresystemet Windows CE, som Microsoft nu på det nærmeste har skrevet om og gjort mindre hukommelses-intensivt, efter at programmet er blevet kritiseret kraftigt for at bruge for megen processor-tid, hukommelse og batterikraft.


Windows CE anvendes allerede i intelligente kabel-TV-bokse og vil blive drivkraften bag andet udstyr og andre tjenester.


(Kilde: Michael J. Martinez, Jyllandsposten, Digital)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    EG Danmark A/S
    Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

    Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

    21. maj 2024 | Læs mere


    Computerworld Summit 2024

    Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

    23. maj 2024 | Læs mere


    Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

    I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

    28. maj 2024 | Læs mere