Artikel top billede

Google vil til Månen

Nu er finalisterne klar i Googles konkurrence om at sende robotter til Månen.

Google har netop udpeget de 29 hold som skal dyste om den såkaldte Lunar X Prize. Den samlede præmiesum er på mere end 150 millioner kroner og førstepræmien går til det første private firma der kan sende en mobil robot til Månen og overføre billeder, video og data tilbage til Jorden.

Google og X Prize Foundation startede konkurrencen tilbage i 2007. For at vinde prisen skal et privat firma sende en robot-landingsfartøj til Månen, der skal køre mindst en halv kilometer og sende video tilbage til kontrolcentrum på Jorden.

Den samlede præmiesum er på 30 millioner dollar, som fordeles med 20 millioner dollar til vinderen og 5 millioner dollar til andenpladsen samt yderligere fem millioner dollar i bonuspræmier.

For at vinde bonuspræmierne skal konkurrencedeltagerne nå en række specielle mål, som f.eks. at tilbagelægge mere end fem kilometer på måneoverfladen, fotografere objekter der er efterladt på Månen af mennesker eller finde spor efter vand.

De 29 hold kommer fra hele verden – der er alt fra en indisk it-iværksætter til en gruppe af antenne-eksperter fra Brasilien og et ”hemmeligt” hold der kalder sig Mystery Moon. Flere store virksomheder deltager i rumkapløbet til Månen, men der er også grupper af private amatører og studerende.

Danmark er også repræsenteret gennem European Lunar Exploration Association (Euroluna), som har medlemmer i alderen fra 16 til 60 år. Euroluna har sit hovedkvarter i Danmark, men der er også medlemmer i Italien og Schweiz.

Google forventer at der kan udpeges en vinder i 2015. Robotterne skal altså lande på Månen i de næste fire år.

Flere af holdene har allerede transporten på plads. Astrobotic Technology har lejet således plads på en Falcon 9 raket hos Space X Technology, der er stiftet af Paypal-milliardæren Elon Musk.

Både Kina, Rusland og Indien har også planer om at sende ubemandede fartøjer til Månen i løbet af de næste par år og der er mulighed for at leje plads i en privat rumkapsel som skal flyve rundt om Månen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.