Nye LTE-frekvenser er vigtige for 3

Men mobilselskabet 3 græder ikke over, at et nyt selskab har meldt sig som byder i frekvensauktion.

"De er vigtige."

Sådan siger pressechef hos 3, Stine Green Paulsen, om de to frekvensblokke, som teleselskabet 3 vil forsøge at få fingre i ved en auktion i oktober. Der er to frekvensblokke, én i 900 MHz og én i 1800 MHz. Frekvenserne kan snart bruges til LTE - også kaldet 4G - og andre nyere netværksteknologier, som egner sig til mobilt bredbånd.

Specielt licensen i 1800 MHz-båndet vil et andet selskab, Net1, også forsøge at få fingre i. Det bekræftede selskabet i går over for ComON. Jo flere, der byder, jo større vil prisen sandsynligvis blive. En kilde vurderer over for ComON, at prisen bliver større end mindstebuddene på fire og otte millioner kroner.

For teleselskabet 3 er det specielt vigtigt at få fat på i de lavere frekvenslag, hvor sendemasternes radius bliver langt større. Dermed slipper 3 for at sætte et utal af kortrækkende master op i øde egne.

"Grunden til, at auktionen er interessant for os, er både, at frekvenserne kan bruges til LTE, og at de kan dække længere. For os handler det om at komme længere ud," siger Stine Green Paulsen.

"Det drejer sig om at få lukket huller i udkantsområder," siger pressechefen.

Teleselskabet 3 vidste ikke, at Net1 har tænkt sig at byde på auktionen, men 3 hævder, at de ikke er overrasket over den ekstra konkurrence - selvom hverken TDC, Telia eller Telenor må byde, eftersom de i forvejen har frekvenser i samme lag.

"Det her med, at andre byder ind, det har vi vist hele tiden," siger Stine Green Paulsen.

Hun mener til gengæld, at det vil give mindre konkurrence, hvis Net1 vinder 1800 MHz-frekvensen, eftersom Net1 ikke vil konkurrere direkte med de store teleselskaber, men blot er interesseret i mobilt internet til landboere, fiskere og sommerhuset.

"Det betyder noget for konkurrencen, hvis de får denne frekvens og ikke vil konkurrere med TDC, Telia og Telenor. Det vil give mindre konkurrence," siger Stine Green Paulsen.

Men Net1 har jo brug for frekvensen til at give ordentlig internet til udkantsområder samtidig med, at de dækker i byerne?

"Vi kan også give konkurrence på landet," siger Stine Green Paulsen, som påpeger, at teleselskabet netop har tænkt sig at bruge 900 MHz- og 1800 MHz-frekvenserne til at dække bredere end i dag.

3's pressechef synes desuden, at det var klynk fra de andre store teleselskabers side, når kritiserede, at de var lukket ude fra oktober måneds to frekvensauktioner. Auktionerne er en omfordeling af frekvenserne, fordi båndene indtil nu kun måtte bruges til tale i GSM. Til foråret kan de dog bruges til LTE og andre netværksteknologier. For at sikre fair konkurrence på de nye netværksteknologier som LTE, besluttede IT- og Telestyrelsen at inddrage bidder af frekvenserne og lade andre teleselskaber få chancen i de to bånd.

"Vi skal lige huske, at de fik deres gratis i sin tid," siger Stine Green Paulsen om de øvrige tre store teleselskaber.

Frekvenserne var dog ikke helt gratis. Der knyttede sig en række krav til licenserne, blandt andet dækningsgrad, tjenesteudbud og krav i forbindelse med engrospriser. En del krav er bortfaldet, men dækningskravene består. Der er ikke knyttet dækningskrav til de nye licenser, som 3 og Net1 vil byde på i oktober. Til gengæld begynder mindstebud på otte millioner kroner på 900 MHz-licensen og fire millioner kroner ved 1800 MHz-frekvensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere