Analytiker: iPhone er mobiltelefonernes Paris Hilton

Apple har en efterhånden stor følge af disciple, som ukritisk priser iPhone til skyerne, mener teleanalytikeren John Strand. Han ridser ti kritiske punkter op, som alle i branchen og køberne må forholde sig til - æblet kan nemlig hurtigt rådne.

Velvidende, at Apple-fans vil betragte ham som djævelen selv og forlange ham indlagt på den nærmeste galeanstalt, så har teleanalytikeren John Strand med kritiske briller set nærmere på fænomenet iPhone fra Apple. Hans konklusion er, at iPhone er mobiltelefonernes svar på Paris Hilton - og det er ikke positivt ment, hvis man er i tvivl.

John Strand ridser i alt 10 punkter op, som kan skabe problemer for iPhone fremover.

1. For år tilbage var der kun få terminaler på markedet, der havde lang levetid. I dag kæmper iPhone ikke om markedsandele mod 10 terminaler, men mod 300. Desuden betyder dens design, formfaktor, pris og brugerflade, er den retter sig mod en relativt snæver målgruppe.

2. Mobiloperatørerne tjener penge på at binde kunderne i en bestemt periode. Herhjemme kan bindingen kun vare seks måneder, men andre steder kan man binde kunderne i op til 24 måneder. Operatørerne har derfor stor indflydelse på, om en terminal får succes eller ej. Desuden kan en terminal også bliver "tatoveret" så kraftigt af en enkelt operatør, at andre ikke vil have noget med den at gøre. F.eks. har Apple et tæt samarbejde med AT&T i USA, som kan afskrække andre operatører fra at røre ved iPhone.

3. Det er svært at sende en SMS, og umuligt at sende MMS'er. Vil operatørerne tage en mobil ind i portefølje, som ikke kan genere vigtig trafik?

4. Går en iPod i stykker skal man vente lang tid - flere uger ofte - inden den kommer tilbage fra reparation. Det kan man leve med, når det gælder en MP3-afspiller, men for de fleste vil det være "helvede på jord", hvis det samme skal gøre sig gældende med ens mobiltelefon.

5. Med de mange Apple-fans på globalt plan er det ikke urealistisk for Apple at nå målet med at sælge 10 millioner eksemplarer af iPhone. Men hvad sker der, når første bølge har lagt sig? Hvor tilfredse er kunderne og ikke mindst operatørerne? Og hvordan sælger man de næste 10 millioner eksemplarer, når en spiller som Nokia sender 30 til 50 nye terminaler på markedet hvert år?

6. Konkurrenterne vil helt sikkert reagere på iPhone og lancere nye og teknisk overlegne modeller. Vil Apple kunne klare negativ presse, når iPhone fremstår som teknisk underlegen i forhold til konkurrenterne.

7. Det er svært, hvis ikke umuligt at installere tredjepartsprogrammer i iPhone. Det kan Apple dog let ændre, men vil udviklerne udvikle programmer til iPhone, hvis der ikke er nok produkter på markedet? Derfor er der en stor risiko for, at iPhone bliver en musikafspiller med indbygget telefon og browser-muligheder.

8. Medierne elsker at skabe hype omkring et produkt, men de elsker endnu mere at være med til begravelsen. Når mediehypen omkring iPhone lægger sig, vil Apple så kunne klare, at de samme medier begynder at rakke ned på den?

9. Apple-fans er meget synlige og bruger alle muligheder for at rose deres produkter. Men hvad sker der, når utilfredse brugere begynder at skabe støj omkring iPhone? Utilfredse brugere vil kunne skabe mere negativ støj, end Apple-fans kan skabe positiv støj. iPhone vil derfor let kunne lide samme kranke skæbne som Paris Hilton: Enten elsket eller hadet.

10.Historien viser, at det er en gigantisk udfordring at blive en stor spiller på mobilmarkedet. Phillips, Siemens, Dancall, Sendo og BenQ. Også Microsoft har brugt fire til fem år på at få hul igennem til mobilmarkedet for at nå samme markedsandel, som Apple regner med at nå på et år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.