Artikel top billede

Wikileaks klar med nye afsløringer

Nu har whistleblower-platformen frigivet yderligere 35.000 diplomat-telegrammer fra USA.

Wikileaks har frigivet yderligere 35.000 diplomatiske meddelelser fra amerikanske ambassader rundt omkring i verden. Det fortæller organisationen på Twitter. Dermed har Wikileaks offentliggjort omkring 50.000 af de 251.000 dokumenter fra den oprindelige datasamling, som blev overdraget til Julian Assange og hans folk.

Tidligere har Wikileaks samarbejdet med forskellige mediepartnere som New York Times i USA, The Guardian i Storbritannien og Der Spiegel i Tyskland, der har fået forhåndsadgang til materialet, men denne gang vil man overlade det til internet-brugerne selv at grave sig gennem dokumenterne.

Det kan også skyldes, at forholdet mellem Wikileaks og de tidligere mediepartnere efterhånden er meget belastet.

Wikileaks opfordrer til at man sender en tweet med hash-taggen #wlfind, hvis man støder på interessante oplysninger i dokument-samlingen.

De senest offentliggjorte telegrammer er dog stemplet med ”unclassified” og dermed er det nok usandsynligt at der er store nyheder gemt i dokumenterne.

Det mest interessante er 350 meddelelser om Libyen, der kan være med til at sætte perspektiv på den aktuelle situation i landet. De stammer dog fra tiden inden oprøret mod Gaddafi-styret. I en af meddelelserne skriver amerikanske diplomater, at Libyen er ”en vigtig partner i kampen mod terror”.

Flere af dokumenterne beskæftiger sig med salg af våben fra USA til Libyen. De indeholder også nye oplysninger om den tidligere libyske justitsminister Mustafa Abd al Dschalil, der nu er formand for det nationale overgangsråd.

Det er første gang i længere tid, at Wikileaks frigiver en større dokumentsamling. I den seneste tid har Wikileaks gjort sig bemærket med sin strid med den tidligere talsmand Daniel Domscheit-Berg, der er ved at lancere sin egen tjeneste OpenLeaks. Han har angiveligt taget fortrolige dokumenter med fra Wikileaks og vil ikke levere dem tilbage, men lover dog at slette dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere