Samsung-bærbare til 7000 skoleelever i Helsingør

Computere for et to-cifret millionbeløb til eleverne i 0-6. klasse.

Alle elever fra børnehaveklassen til og med 6. klasse i Helsingør kommune får deres egen Samsung-pc. Det sker når it-forhandleren 2ig i Allerød i disse dage udruller en ordre på i alt 7.000 pc’er.

På it-fronten er Samsung i den brede offentlighed måske mest kendt for sine Galaxy Pads, som Apple forsøger at forbyde salget af, samt for den lækre series 9 notebook, som dyster med Apples Macbook Air. Det er dog ingen af disse godter, ungerne i Helsingør får fingre i. I stedet er deres nye skolecomputer en mere ydmyg netbook, en Samsung N145, hvis single core Atom CPU knokler afsted med 1,66 Ghz. Pc-forhandleren putter noget ekstra RAM i, så skoleeleverne har 2 Gb at gøre godt med i stedet for 1.

Ordren er et resultat af Helsingørs satsning på at løfte elevernes kompetencer på it-område. Siden de første kontakter til kommunen for et år siden har ordren også været i kommunalt udbud, som altså blev vundet af 2ig i samarbejde med Samsung. Desuden har Fujitsu Services også del i den kommunale kontrakt.

Ifølge salgs- og marketingdirektør i 2ig, Torben Graversen, har 2ig måttet tage hensyn til mange flere bløde værdier og kompetencer end sædvanligt hos slutbrugerne. Men han forventer, at leverancen til skolebørnene i Helsingør ikke bliver enkeltstående succes for 2ig.

Han ønsker ikke at oplyse den præcise pris, som Helsingør kommunen betaler for leverancen, men oplyser dog, at der er tale om »et tocifret millionbeløb«, som tages ud af Helsingørs samlede satsning på skole-it på op mod 40 millioner kroner.

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere