Samsung-bærbare til 7000 skoleelever i Helsingør

Computere for et to-cifret millionbeløb til eleverne i 0-6. klasse.

Alle elever fra børnehaveklassen til og med 6. klasse i Helsingør kommune får deres egen Samsung-pc. Det sker når it-forhandleren 2ig i Allerød i disse dage udruller en ordre på i alt 7.000 pc’er.

På it-fronten er Samsung i den brede offentlighed måske mest kendt for sine Galaxy Pads, som Apple forsøger at forbyde salget af, samt for den lækre series 9 notebook, som dyster med Apples Macbook Air. Det er dog ingen af disse godter, ungerne i Helsingør får fingre i. I stedet er deres nye skolecomputer en mere ydmyg netbook, en Samsung N145, hvis single core Atom CPU knokler afsted med 1,66 Ghz. Pc-forhandleren putter noget ekstra RAM i, så skoleeleverne har 2 Gb at gøre godt med i stedet for 1.

Ordren er et resultat af Helsingørs satsning på at løfte elevernes kompetencer på it-område. Siden de første kontakter til kommunen for et år siden har ordren også været i kommunalt udbud, som altså blev vundet af 2ig i samarbejde med Samsung. Desuden har Fujitsu Services også del i den kommunale kontrakt.

Ifølge salgs- og marketingdirektør i 2ig, Torben Graversen, har 2ig måttet tage hensyn til mange flere bløde værdier og kompetencer end sædvanligt hos slutbrugerne. Men han forventer, at leverancen til skolebørnene i Helsingør ikke bliver enkeltstående succes for 2ig.

Han ønsker ikke at oplyse den præcise pris, som Helsingør kommunen betaler for leverancen, men oplyser dog, at der er tale om »et tocifret millionbeløb«, som tages ud af Helsingørs samlede satsning på skole-it på op mod 40 millioner kroner.

 

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere