Samsung-bærbare til 7000 skoleelever i Helsingør

Computere for et to-cifret millionbeløb til eleverne i 0-6. klasse.

Alle elever fra børnehaveklassen til og med 6. klasse i Helsingør kommune får deres egen Samsung-pc. Det sker når it-forhandleren 2ig i Allerød i disse dage udruller en ordre på i alt 7.000 pc’er.

På it-fronten er Samsung i den brede offentlighed måske mest kendt for sine Galaxy Pads, som Apple forsøger at forbyde salget af, samt for den lækre series 9 notebook, som dyster med Apples Macbook Air. Det er dog ingen af disse godter, ungerne i Helsingør får fingre i. I stedet er deres nye skolecomputer en mere ydmyg netbook, en Samsung N145, hvis single core Atom CPU knokler afsted med 1,66 Ghz. Pc-forhandleren putter noget ekstra RAM i, så skoleeleverne har 2 Gb at gøre godt med i stedet for 1.

Ordren er et resultat af Helsingørs satsning på at løfte elevernes kompetencer på it-område. Siden de første kontakter til kommunen for et år siden har ordren også været i kommunalt udbud, som altså blev vundet af 2ig i samarbejde med Samsung. Desuden har Fujitsu Services også del i den kommunale kontrakt.

Ifølge salgs- og marketingdirektør i 2ig, Torben Graversen, har 2ig måttet tage hensyn til mange flere bløde værdier og kompetencer end sædvanligt hos slutbrugerne. Men han forventer, at leverancen til skolebørnene i Helsingør ikke bliver enkeltstående succes for 2ig.

Han ønsker ikke at oplyse den præcise pris, som Helsingør kommunen betaler for leverancen, men oplyser dog, at der er tale om »et tocifret millionbeløb«, som tages ud af Helsingørs samlede satsning på skole-it på op mod 40 millioner kroner.

 

 


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.