Det kostede dyrt for Winkelhorn, da Sharp i år 2000 opsagde en aftale om service på kopimaskiner. I første omgang fik Winkelhorn en erstatning på knap ti millioner kroner for kunderov og for høje priser, men uden at det store beløb kunne vende minus til plus i regnskabet. I løbet af de seneste fem år har driftsselskabet, Winkelhorn Service Partner haft et samlet underskud på 15 millioner kroner før skat. Alene i 2008 måtte servicevirksomheden notere sig for et minus på fire millioner kroner før skat.
Men nu lysner det for Winkelhorn. I foråret fik virksomheden en serviceaftale med Lexmark, der betyder, at Winkelhorn kan udføre service for Lexmark-forhandlernes kunder. I øjeblikket har Winkelhorn serviceaftaler med tre jyske Lexmark-forhandlere samt to forhandlere på Sjælland.
Med flere kopimaskinemærker ombord har Winkelhorn fået en større frihed og fleksibilitet, fordi virksomheden ikke længere er afhængig af en enkelt producent.
»Vi har i bund og grund en sund virksomhed med et godt potentiale,« siger Kim Juhlin, der forventer et underskud igen i år, inden der næste år kommer et regnskab med plus på bundlinjen.
Han forventer, at han igen vil få en erstatning for Sharps brudte samarbejde. Siden den forrige voldgiftafgørelse har Winkelhorn fundet flere kunder, som virksomheden mener Sharp har taget. Den forsmåede servicevirksomhed har derfor bebudet endnu en erstatninsgsag som en ny voldgiftsdomstol skal behandle til december. Kim Juhlin regner med voldgiften vil tilkende Winkelhorn omkring 4,5 millioner kroner. De penge er dog langt fra at dække alle de tab, som Winkelhorn har haft.
»Man får jo aldrig dækket alt i en retssag. Jeg har blandt andet måttet afskrive på et lager af Sharpmaskiner, som jeg ikke kunne sælge, og har nok haft et tab på 25-30 millioner kroner i alt,« vurderer Kim Juhlin.