Actebis udfordrer Bostons Xbox-distribution

Efter et år med Microsofts spilkonsol har Actebis stadig kun en lille del af den danske Xbox-distribution, men har en plan om at blive størst.

Actebis udfordrer konkurrenten Boston Distribution på Xbox-markedet med en udmelding om, at Actebis vil tage markedsandele fra Boston. Tidligere har Boston Distribution haft eneagenturet på Xbox i Danmark, men for et år siden fik Actebis også en distributionsaftale med Microsoft om distribution af deres spilkonsol.

»Man vil se, at Actebis som på alle områder går efter at være nummer et,« siger Claus Holm, der er Actebis’ nordiske produkt marketingmager for forbrugerelektronik.

Han vurderer, at Actebis har mellem 20 og 30 procent af det danske Xbox-marked fraregnet det salg, der går direkte fra Microsoft til blandt andet Elgiganten. Han vil ikke udtale sig om, hvor mange Xboxe Boston Distribution sælger, men medgiver dog, at hans andel af markedet er mindre.

»Jeg er ikke i tvivl om, at Bostons markedsandel er noget større,« siger Claus Holm.

Boston har det meste
Størstedelen er stadig på den oprindelige distributørs hænder. Boston Distributions administrerende direktør Christian Banzhaf vurderer overfor CRN, at han har mellem 80 og 90 procent af det danske marked.

»Vores Xbox-salg er gået voldsomt frem, og jeg tror ikke, at Actebis har fået fodfæste på det danske marked, for det virker ikke sådan,« siger Christian Banzhaf.

Han forklarer sin dominans på markedet med, at Xboxen står for mellem 10 og 15 procent af Boston Distribution samlede omsætning, mens Xbox kun udgør en lille del af Actebis’ forretning.

»Det er et spørgsmål om, hvor man har sit fokus. Actebis har meget at koncentrere sig om, så Xboxen er nok ikke vigtig for dem, på samme måde som den er vigtig for vores forretning,« siger Christian Banzhaf.
 

Bundler Xbox
Hos Actebis afviser Claus Holm dog, at det altid er en fordel med et snævret produktfokus.. Der er tit priskrig på Xbox hos forhandlerne, og det gør, at avancerne bliver små. Derfor er det bedre for forhandlerne at sælge en xbox sammen med andre produkter end at sælge den alene. Her kan Actebis tilbyde både tv og mediecentre sammen med xboxen.

»Xbox er interessant, fordi man kan bruge den til at lave mersalg. Jo mere man pakker sammen med Xbox, jo mere dækningsbidrag kan man få,« siger Claus Holm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere