IT-profil: Stolt over det jeg laver

Descoms direktør, Johnny Helander ville være træner for Real Madrid. Istedet blev han bestyrelsesformand for Zepto

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
It-branchen er vel en af de mest spændende brancher, der findes. En branche der aldrig står stille, utrolig dynamisk og med en meget hurtig udvikling. Er du ikke til dette, skal du nok vælge en anden branche. Der er ikke mange ting, jeg ikke bryder mig om ved branchen, men en gang i mellem er der nogen, der glemmer, at vi skal lave forretning.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Det at have været så mange år i branchen som jeg har været, og så stadigvæk være stolt over det jeg laver, samtidigt med at jeg hver dag glæder mig til at komme i gang.

Og hvad er du mindst stolt af?
Hvis der skulle være noget jeg ikke er stolt over, så er jeg videre og har glemt det.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Min kone og mine børn har haft størst betydning for mig for mit virke i it-branchen. Uden deres støtte, og et ”go” havde tingene ikke kunne lade sig gøre.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Det samme sted som jeg er. Men helt sikkert er der ting, jeg set i bakspejlet ville have gjort anderledes. Jeg tror der er mange i vores branche, der gerne ville kunne sætte tiden fem år tilbage, for at gøre nogle ting anderledes. Jeg kender nogle stykker.

Hvad laver du om 10 år?
Jobmæssigt præcis det jeg laver i dag. Men tiden er sat ned til 10 arbejdstimer i døgnet, så der bliver tid til lidt mere afslapning.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Der er to job jeg kunne tænke mig. Det jeg har eller cheftræner i Real Madrid.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Prisniveauet. Alt for mange glemmer at lave en forretning ud af det daglige
virke. Det bekræfter branchens situation netop nu under krisen. Der er alt for mange der lider, grundet krisen, som på nuværende tidspunkt har varet så længe. Det gælder store som små.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Sørge for at branchen blev mere spændende for folk, der ikke er i branchen i dag. Det er alt for meget de samme, der blot skifter job ind imellem i vores branche, og for få ”nye” kommer til.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg prioriterer så meget som muligt. Benytter mig af diverse værktøjer og får løbende inspiration af andre for at takle det.

Hvordan kobler du af?
Slapper af med familie, løber en tur, eller blot en tur på en god restaurant med gode venner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere