Artikel top billede

BEGEJSTRET BALMER:: "Natal er årets mest spændende Microsoft-produkt"

Steve Balmer, der er kendt for at lade sig begejstret kalder Natal det mest spændende Microsoft-produkt i år. Han forudsiger, at Bevægelses-kontrollen breder sig fra Xbox?en til almindelig husholdnings-elektronik.

Microsofts topchef Steve Ballmer, der ikke er blandt de allermest sagtmodige og sky mennesker på jorden, lod forleden begejstringen få frit løb, da han på en foredragsrække for erhvervsledere fortalte publikum om den kommende bevægelses-styring, Natal, til Xbox360.

”For mig er det den mest spændende nyhed, vi sender på markedet i år, noget, der kommer fra vores spilafdeling. Du undrer dig måske over, hvorfor jeg fortæller en forsamling af erhvervsledere om computerspil. Det skyldes, at teknologien faktisk er meget generelt anvendelig. Den vil blive en del af resten af vores tilværelse temmelig hurtigt,” forkyndte Ballmer foran de forsamlede CEOs, der måske mere havde forventet at høre om server-virtualisering og ERP end om Xbox-nyheder.

”Det er teknologien, vi kalder Natal,” forsatte Balmer.

”Det er et lille kamera og en mikrofon, der anbringes på toppen af dit tv. Når du skal betjene tv’et, behøver du ikke række ud efter fjernbetjeningen eller en eller anden stor fed spilcontroller. Hvis man f.eks. vil bladre gennem de forskellige kanaler, så bruger man bare en bestemt bevægelse med kroppen, og computeren genkender din stemme og den genkender dine bevægelser. Hvis du vil se det næste sportsprogram, gør du sådan (bevægelse) og skifter hurtigt gennem de forskellige kanaler. Hvis du vil spille, skal du måske hoppe. Jeg vil ikke hoppe her, for vi er for højt oppe i luftlagene i forvejen,” sagde Ballmer, der talte på en konference i Bogota i Columbia i forgårs.

ZD Net, der gengiver Balmers udtalelser, fortæller, at Microsoft har en lang række erhvervsrettede lanceringer i ærmet, blandt andet udvidet tilgængelighed for Online Services (en palette af kommunikations-software beregnet til hosting).

Men det er altså fra Xbox-lejren, at det mest spændende kommer.

Hvorvidt Ballmer har noget at have det i, når han forudsiger, at Natal kommer til at blive en generel teknologi til styring af stort set al forbrugerelektronik, kan man af gode grunde kun gisne om.

Natal ventes nemlig klar til markedet ved årets udgang. Sonys tilsvarende bevægelseskontrol til Playstation3, kaldet Move, ventes klar til efteråret.

Ifølge udviklere, der har eksperimenteret med Playstation Move, er oplevelsen langt bedre end med en Wii, der startede bevægelseskontrol-bølgen for over tre år siden.

”Playstation Move har et fantastisk feel og er utroligt præcist,” fortæller Lol Scagg, der er direktør for spilfirmaet Cohort Studios, til britiske Tech Radar.

Han afviser spekulationer om, at bevægelsesstyring i stil med Wii ikke bliver nogen stor nyskabelse for spilfolket.

”Folk siger, at de ikke har brug for motion control, men det er fordi de sammenligner med Wii. Jeg har brugt begge controllere og synes det var klart, at Move-controlleren er langt mere præcis (end Wii). Det gælder ikke kun på X og Y-akserne. Z-aksen er også uhyre præcist,” fortæller han.

Natal og Move samt spil, der udnytter teknologien, ventes at blive bredt demonstreret på E3-spilmessen i Los Angeles juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere