Ny tyveri-sigtelse i Compare Support

Politiet sigter en tidligere værkstedschef i det krakkede Compare Support for at have stjålet firmaets kundedatabase.

Som en udløber af efterforskningen mod tidligere direktør i Compare Support, Kim Mikkelsen, skal anklagemyndigheden nu også tage stilling til en sag mod den tidligere værkstedschef i Compare Support, Lars Persson. Det bekræfter afdelingsleder Henning Nielsen, Københavns Vestegns Politi, overfor CRN.

Politiet mener, at Persson i dagene op til Compare Support konkurs i maj 2007 kopierede firmaets kundedatabase. Ifølge CRNs oplysninger skete det fordi Lars Persson i lyset af den truende konkurs arbejdede på at overtage en meget lukrativ supportaftale med den tyske producent Medion. Politiet sigter desuden Lars Persson for at have stjålet en større mængde Medion-reservedele fra Compare Supports lager.

Mistanken næres blandt andet af, at Lars Persson få dage efter konkursen i Compare Support stiftede sit eget Service Provider Aps, som meget hurtigt fik den guldrandede aftale med Medion i hus.

Lars Persson, der fortsat er øverste chef i Service Provider, afviser over for CRN politiets sigtelser. Men han erkender dog, at have benyttet kundedatabasen til at hjælpe Medions kunder, som efter konkursen i Compare Support ikke kunne få serviceret deres produkter.


»Sigtelsen bygger på, at vi har benyttet data fra Medions database for at kunne hjælpe kunderne i forbindelse med konkursen i Compare Support. Men vi har ikke benyttet data fra kundedatabasen før konkursen i Compare Support,« siger Lars Persson, som afviser at have handlet ulovligt. Han ønsker dog ikke at oplyse, hvem der i så fald har udleveret kundedatabasen til ham.

Allerede i dagen op til konkursen blev Lars Persson bortvist af direktør Johnny Larsen, som efter bortvisningen af Kim Mikkelsen var blevet indsat som chef i et forsøg på at redde Compare Support. Men Lars Persson afviser, at han blev bortvist fra sit job i firmaet.

»Jeg blev bedt om tage min ferie, og da den sluttede var Compare support jo gået konkurs,« siger Lars Persson.

Johnny Larsen afviser Lars Perssons forklaringer og kalder dem »helt hen i vejret«.

»Det står fast, at Perssons optræden i perioden op til konkursen var medvirkende til at Compare Support ikke kunne reddes. Derfor blev han bortvist fra virksomheden,« siger Johnny Larsen, som desuden oplyser, at han i dagene op til konkursen udtrykkeligt forbød medarbejderne i Compare Support at udleverer date fra virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere