Danske hackere har gjort IT-karriere

Straffeattester plettet af en dom for hacking har åbenbart ingen afskrækkende effekt på danske IT-arbejdsgivere. Fem danske hackere, der blev berømte for at hacke Pentagon i starten af halvfemserne, har siden fået job i IT-branchen.

For knap ti år siden var han optændt af at bryde myndigheders virtuelle låse op som hacker. I dag er han systemadministrator og programmør i et firma, der distribuerer hardware.

"Le Cerveau", som hans hacker-navn lød, fortæller i et interview i Vejle Amts Folkeblad, hvordan det siden er gået ham selv og fem andre danske hackere, der kaldte sig Dixie, Wedlock, Zephyr, Darkman og The Jackal.

Samtlige undtagen én har siden da skabt sig en IT-karriere, selvom de er dømt for IT-kriminalitet i form af hacking af blandt andet det amerikanske forsvarsministerium Pentagons systemer.

De seks blev anholdt i 1993 og tre et halvt år senere dømt i en af de største hackersager i Norden. Politiets bevismateriale, der fældede hackerne, ville have fyldt 2,3 millioner sider, hvis alle data var blevet printet ud fra hackernes harddiske.

Le Cerveau fik som 17-årig hovedmand bag hackingen en dom halvandet års fængsel, gjort betinget af samfundstjeneste i 200 timer.

Straffen blev relativt mild, fordi dommeren lagde vægt på, at hackeren ikke havde udøvet hærværk mod de systemer, han brød ind i, og ej heller udnyttet oplysningerne kommercielt.

Dom efterfulgt af headhunting

Men eks-hackeren Le Cerveau understreger over for Vejle Amts Folkeblad, at han ikke på noget tidpunkt har fortrudt sine aktiviteter som hacker. Alligevel vil han ikke optræde med sit rigtige navn i avisen.

Kort efter domsfældelsen i 1997 blev Le Cerveau kontaktet af et headhunterfirma, der på vegne af nogle sjællandske virksomheder ville tilbyde ham job. Han sagde dog nej tak med den begrundelse, at "man ikke kan lave noget inden for IT-branchen, der både er lovligt og spændende."

Alligevel valgte Le Cerveau et års tid senere starte i et job, hvor han arbejder med IT på lovlig vis som programmør og systemadministrator.

- Nu har jeg bare erkendt, at jeg er god til det, og jeg gider ikke rigtig finde noget andet, jeg er god til, siger han til Vejle Amts Folkeblad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere