Globale serversalg falder med 14 procent

Kunderne går efter optimering og konsolidering i talt med at det globale serversalg falder, siger IDC. Nedtur rammer især salg af Windowsservere.

Analysefirmaet IDC’s statistik for salget af servere i fjerde kvartal af 2008 afslører, at kunderne igen holdt sig væk. I forhold til året var omsætningen 14 procent mindre, og dermed faldt salget for andet kvartal i træk.

»Servermarkedet oplevede sin værste nedtur siden midt i dot-com opbremsningen for næsten syv år side. Alle serverproducenter, geografier og teknologisegmenter var voldsomt ramt, da den globale recession øgede sin styrke og markedsforholdene blev forværret i takt med, at kvartalet gik. Det ser ud til, at opbremsningen vil forværres før en forbedring kan ses i slutningen af 2009 eller tidligt i 2010,« siger IDC’s vicepræsident for enterpriseplatforme, Matthew Eastwood.

Det var især mindre volumensystemer, der mistede pusten, hvor salget faldt 17 procent i forhold til året før, mens servere i mellemstørrelse mistede 15 procent af omsætningen, og high-end segmentet kun faldt otte procent i forhold til året før.

Det er første gang siden 2002, at salget falder i alle tre markedssegmenter samtidig, og det understreger hvor hurtigt og omfattende recessionen har ramt.

Mens salget af unixservere kun faldt seks procent, er det især Windowsservere, der mister pusten. Her faldt omsætningen med hele 18 procent.

Nedturen har fået kunderne til at tænke anderledes om deres installation og it-behov. Analysefirmaet vurderer, at kunderne hellere vi have besparelser på deres nuværende installation fremfor at købe ny infrastruktur.

»På kort sigt vil kunderne i højere grad se efter it-optimering med et stærkt potentiale for besparelser i form af virtualisering, konsolidering og migration for at reducere udgifter og driftsomkostninger samtidig med at forbedre effektiviteten,« siger Matthew Eastwood.

Nedturen rammer alle producenter med omtrent lige stor styrke. For de fem største producenter er den indbyrdes stilling uændret. Målt i dollar sidder IBM på 32 procent af omsætningen, tæt efterfulgt af Hewlett-Packard, hvis serversalg udgjorde 30 procent af det globale salg. Derefter er et der et langt fald ned til de næste i rangordenen, hvor Dell og Sun har henholdsvis 12 og 10 procent af salget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere