Se de største nyheder fra IFA

Hvilke produkter får mest opmærksomhed på IFA-messen i Berlin?

IFA-messen i Berlin er stedet, hvor alt nyt forbrugerelektronik bliver vist frem. CRNs søstermagasin GEAR er i øjeblikket til stede for at dække begivenheden. Du kan se videoer fra IFA på Gear TV i de næste par dage.

I mellemtiden har vi her forsøgt at samle de største nyheder på messen:

Samsung Galaxy Tab
iPad har hidtil haft det nye marked for tavle-computere for sig selv. Men nu kommer de første seriøse konkurrenter på markedet. Meget tyder på, at Samsungs Galaxy Tab faktisk kommer officielt til Danmark før iPad’en.
Bag den syv tommer store skærm ligger et styresystem baseret på Android 2.2. Det gør den til en mere åben platform end Apples iPod. Den kan for eksempel afvikle Flash. Til gengæld kommer den danske pris til at være cirka 7.000 kroner. Førstehåndsindtrykene af Galaxy Tab er delte, men du kan læse mere om den hos Samsung.

Du kan også se den første tv-reklame for tab’en på YouTube.

De kommer
Men selv om Samsung Galaxy Tab har fået mest omtale de seneste dage, og at det sandsynligvis bliver den første tablet, der sælges i Danmark, så er der andre på vej.
På IFA kan nævnes fleres. For eksempel Viewsonic ViewPad 100 og Toshiba Folio 100. De følger i kølvandet på Dell Streak, der blev offentliggjort lige før messen, men som med fem tommer mest minder om en forstørret mobiltelefon.

Google TV
Et produkt, som mange har ventet på, er Googles bud på at lave en tv-platform. Google TV blev demonstreret på et fladskærms-tv fra partneren Sony.
Fladskærmen viser søgefunktionaliteten, og hvordan det er muligt at gå på nettet, mens udsendelser fortsætter i et mindre skærmbillede. Også Google Maps er bygget ind i Google TV, hvor det for eksempel kan brugers til at hitte YouTube-videoer, der er knyttet til et specielt geografisk sted.

 

OLEDs
Den røde tråd på IFA i år lader til at være ”flad”. Tablet-computere og fladskærme.
LG fremviser for eksempel en 31 tommer OLED-skærm, der bliver omtalt som klodens tyndeste OLED-tv med indbygget 3D. Den rekord får LG for en tykkelse på 0,29 centimeter. Prisen kommer til at ligge i et leje på cirka 9.000 dollar – altså over 50.000 kroner, hvis man vil være blandt de første i verden med vidunderet i dagligstuen.
Gizmodo har et større galleri med skærmen.

I et lige så imponerende fjernsyn, Samsung UN65C8000, finder man hos Samsungs stand på messen. Et 65 tommer stort LED 3DTV. 

Gør-det-selv
Hvis de flotte skærme skal udnyttes fuldt ud, så skal der også laves noget indhold. Derfor er der også nyheder på videokamera-fronten. Panasonic udmærker sig med sit Panasonic HDC-SDT750.
Det kan optage 3D i 960x540 og 960x1080i, men også 2D-optagelser i 1080p.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere