Espergærde gymnasium får supernetværk

Som den første i Europa får Espergærde Gymnasium 802.11n netværk. Det bliver Iteo, der kommer til at levere løsningen, men det bliver måske sidste chance, Iteo får. Statens indkøbsaftale kan måske sætte en stopper for fremtidige leveringer.

Espergærde Gymnasium bliver den første udenfor USA til at introducere brugerne for trådløst netværk baseret på 802.11n. Det giver gymnasiet mulighed for at opnå forbindelse på helt op til 300 Mbit. Iteo er blevet valgt som leverandør på løsningen i samarbejde med distributøren Leba Distribution.

»Det betyder utroligt meget for os, at vi er blevet valgt som de første til at levere den nye netværks-standard uden for USA. Den nye standard varsler et paradigmeskift i hele måden, man tænker netværk på,« siger en stolt Lasse Christiansen, direktør for Iteo.

Løsningen kan dog risikere at blive en enlig svale. Statens indkøbsaftale kan risikere at sætte en stopper for fremtidige installationer. Finansministeriet vurderer nemlig, at netværk kommer med ind under aftalen i slutningen af 2008 eller begyndelsen af 2009. Og hvis Finansministeriet følger den sti, der er lagt med computeraftalerne, er der ikke meget plads til de små leverandører fremover.

Sales Manager Morten Hansen fra Leba Innovation ser dog lyst på sagen. Han er overbevist om, at systemet vil falde godt ind på skolerne og gymnasierne.

»Vi mener helt klart, at vi har en chance. Meru, som producerer netværksløsningen, er lige nu den fjerdestørste spiller på markedet,« siger Morten Hansen.

Morten Hansen fortæller videre, at de satser stort på, at en af deres partnere bliver omfattet af statens aftaler, og at Leba glæder sig til at stille viden og produkter til rådighed.

Heller ikke Lasse Christiansen er bekymret over statens indkøbsaftale. For ham gælder det bare om at sørge for, at Itea kommer med i aftaler.

»På pc-aftalen har det ikke gjort den store forskel for os. Vi har mistet et par kunder, men samtidig har vi fået nogle nye. Og så er vi i øvrigt leverandør for en af de producenter, der er med under aftalen,« siger Lasse Christiansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere