IT-PROFIL:: Man skal tjene penge

Kompeteras Carsten Weis advarer mod kun at gå efter omsætning og markedsandele og i stedet forstå vigtigheden af, at man skal tjene penge på de ting man laver

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Mest: Det er den dynamik der er i branchen. Der sker noget nyt hele tiden, samt de mange gode kollegaer man har fået efter 20 år i branchen. Mindst: Der er for meget sladder. Producenterne vil gå direkte, og så vil de ikke alligevel. Giv en klar udmelding og efterlev den.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Opstarten af Commitment, med nogle gode kollegaer, og opstarten af Kompetera i 2004 på helt bar bund. Vi startede med tre personer. Vi kunne få det til at hænge økonomisk sammen, og vi sluttede med 22 ansatte. Og så er jeg stolt af, at være nået dertil, hvor jeg er i dag, og den tillid jeg har fået af kunderne og markedet.

Og hvad er du mindst stolt af?
At det kræver så meget tid og ressourcer, som så går ud over tiden til familien og venner. Samt de afsavn det har kostet.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Den tid hvor jeg var i Complet, lærte jeg meget af Peter Alfred Warnøe, han havde en god og anderledes måde at gå til tingene på. Det var en spændende og lærerig tid. Samt min tidligere bestyrelsesformand Rene Vedø, som holdte styr på tingene, og altid var klar til en samtale om hvad man nu skulle gøre og hvordan.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg tror faktisk at det ville være tæt på det jeg er i dag, måske i en lidt større enhed.

Hvad laver du om ti år?
På pension, og gerne bestyrelsesarbejde for opstartsvirksomheder, hvor salg og marketing vil være den væsentligste opgave for mig.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Så tror jeg at det skulle være investeringer i flere forskellige firmaer/brancher, samt videreudvikle dem til evt. børsnotering.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At vi ikke udvikler os med markedet, og ikke er parate til omstilling, som der kræves i dette marked. Også at folk ikke kan forstå vigtigheden af, at man skal tjene penge på de ting man laver, i stedet for kun at gå efter omsætning og markedsandele.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Vi skal have mere fart og fokus på udviklingen, og et bedre samarbejde mellem ministerierne omkring it. Så skal der også være et meget bedre direkte samarbejde med it-branchen, så der kan komme noget mere konkret ud af det.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg prøver at holde struktur og så har jeg højt humør. Det er som regel nok for mig.

Hvordan kobler du af?
Bare det at komme hjem, så er jeg næsten koblet af. Og hvis det ikke er nok, så må jeg en smuttur til det sydfranske og nyde livet.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.