Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Linux-brugere truet med erstatningssager

SCO Group, der har rettighederne til dele af Unix-styresystemet, har sendt brev til 1500 af verdens største virksomheder. Budskabet er klart: Bruger virksomhederne Linux, risikerer de at blive sagsøgt.

SCO Group, der for nylig har lagt sag an mod IBM for at bryde selskabets rettigheder på Unix-styresystemet, går nu direkte i kødet på verdens største Linux-brugere.

SCO Group har sendt breve til 1500 af verdens største virksomheder, som anvender open souce-styresystemet Linux i deres IT-installationer.

SCO mener, at dele af Linux er tyvstjålet, og det kan komme til at koste virksomhederne dyrt. I brevet advarer Unix-selskabet om, at virksomhederne kan komme til at hænge på en erstatning, hvis de benytter Linux.

- Vi mener, at Linux bryder vores ophavsret til Unix. Vi har til hensigt aggressivt at sikre og beskytte vores rettigheder. Brugerne kan have en del af det ansvar, som vedrører Linux-udviklingen, står der blandt andet i brevet.

Dropper egne Linux-produkter

SCO Group har, samtidig med brevet blev sendt ud, besluttet sig til helt at droppe sine egne Linux-produkter og i stedet koncentrere sig om kommercielle versioner af Unix.

Det betyder, at SCO også sætter Unitedlinux-samarbejdet, hvor blandt andet den tyske Linux-distributør Suse deltager, på hold. SCO forlader ikke Unitedlinux, men det skyldes udelukkende, at advokaterne advarer mod det.

IBM har allerede afvist alle krav fra SCO i erstatningssagen, og heller ikke alle Linux-kunder lader sig påvirke af truslen fra Unix-ejeren.

- Når IBM har så meget på spil i denne sag, at der ikke er nogen fare. Jeg tror, at SCO falder dybt ned oven på de store søgsmål, hvis selskabet overhovedet overlever så længe, siger direktør Andrew Grygus fra den californiske systemintegrator Automation Access til IDG News Service.

Håber på at blive købt

Ifølge en analytiker er SCO med sine sagsanlæg og truslerne mod Linux-brugerne kun ude på at gøre sig så umulig, at en af de store i IT-branchen bliver træt af balladen og køber selskabet.

- SCO har smidt sin bombe ind mellem Linux-brugerne med en besked om, at de hellere må rydde op i en fart. Ellers bliver der en vældig balladen. Det lykkedes ikke at blive købt ved at sagsøge IBM, så dette er næste skridt, siger Gordon Haff fra analysebureauet Illuminata til Cnet.

SCO Group vil endnu ikke offentliggøre, hvilke dele af Linux der strider mod selskabets Unix-rettigheder. Det kunne Linux-skaberen Linus Torvalds ellers godt tænke sig.

Han påpeger over for IDG News Service, at der findes registreringer af, hvornår hver enkelt bid kode kom ind i Linux. Derfor vil det være enkelt at påvise, hvor og hvornår eventuelle brud på ophavsrettigheder blev en del af open source-styresystemet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere