Acer og Asus er størst på mini-bærbare

Vesteuropæiske it-kunder købte tre millioner mini-bærbare på tre måneder. Markedet domineres af Acer og Asus, mens HP kun har syv procent af det samlede salg.

Producenterne falder over hinanden for at tilbyde de små mini-bærbare til kunderne. Ifølge en undersøgelse fra analysevirksomheden IDC tilbyder 50 producenter en eller flere modeller til markedet. Samtidig skubber både distributører og forhandlere på for at sælge minimaskinerne til slutkunderne.

Ifølge IDC købte kunder i Europa, Mellemøsten og Afrika i fjerde kvartal af 2008 3,6 millioner mini-bærbare, hvor alene de vesteuropæiske it-kunder stod for købet af de tre millioner enheder.

»Som forventet var mini-bærbare et af de mest eftertragtede varer i julehandlen, især i Vesteuropa, som stod for over 80 procent af volumen,« sagde IDCs analysechef Eszter Morvay.

IDCs analysechef fremhæver Asus som en banebrydende producent, der har skabt en vare som de andre producenter har efterfulgt. Siden har Asus udvidet sin distributionskanal til også at omfatte tele-branchen og har indgået samarbejde med nogle af Europa største mobiloperatører, franske SFR og italienske TIM.

Netop telebranchen har været afgørende for udviklingen af mini-markedet, siger IDC. Mini-bærbare er et mere attraktivt match end almindelige bærbare, fordi produkterne har lavere priser og derfor billigere at subsiduere med tilskud.

Samlet stod Acer for 30 procent af EMEA-salget, tæt efterfulgt af Asus med en markedsandel på 28 procent. Derefter er der et langt fald ned til de næste i rækkefølgen, HP, Samsung og Dell, der hver havde henholdsvis syv, seks og fire procent af det samlede marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere