Descom solgte for billigt for Kontor Syd

(Opdateret:) Kontor Syd ville ikke gå ned i pris for at vinde ordre på 1.000 pc?er.

Den sønderjyske it-sværvægter, Kontor Syd tab af en ordre på 1.000 stationære og bærbare computere til Aabenraa Kommune får direktør Svend-Aage Kjær til at beskylde Descom for at presse sig ned under indkøbspris for at få orden.

»Descom har solgt til under indkøbspris. Vi ville godt have vundet, men vi vil også godt tjene penge,« siger Svend-Aage Kjær.

Han fortæller, at Aabenraa Kommune tidligere har handlet hos den lokale forhandler PCS-Gruppen i Rødekro, der siden er blevet opkøbt af Atea. Atea ville også levere de mange computere, men når ordren gik til en forhandler fra »djævleøen« får det Svend-Aage Kjær til at mistænke kommune for kun at være interesseret i at købe billigt uden hensyn til service.

»Normalt er Atea skarp på prisen, og når de ikke får ordren, må der være noget galt,« vurderer Kontor Syd-direktøren.

Beskyldningerne bliver afvist af Descoms administrerende direktør Johnny Helander, der understreger, at han gør meget ud af at være en forretning, der tjener penge – også på Aabenraa-ordren.
 

»Da Aabenraa kommune skulle vælge leverandør på udbuddet, var der også flere ting end pris der betød noget. Leveringssikkerhed, konfiguration, teknisk service og ikke mindst grønt indkøb,« siger Johnny Helander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere