Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Politi erkender lav prioritet til dankortsvindel

Dankortssvindel for små beløb prioriteres lavt af politiet. Derfor er onlineforhandlere lette ofre for kortsvindlere, der platter for små beløb.

Forhandlerne fører en ensom kamp mod kortsvindlere på nettet og føler sig overset af den udøvende magt. De onlineforhandlere, som CRN har talt med, fortæller om et politi, der ikke virker interesseret i at efterforske anmeldelser. Det får forhandlerne til at kritisere politiet for at krænke forhandlernes følelse af retfærdighed.

»Det er et spørgsmål om prioritet, og ofte er det sager om små beløb, som ikke kommer øverst i bunken, i forhold til foreksempel vold eller en sag om organiseret svindel til flere millioner kroner,« siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Midt- og Vestsjællands Politi, der udtaler sig generelt om efterforskningen af dankortsvindel.

Den lave prioriering har blandt andet ramt Mikkel Aagaard, der er direktør i Dansk Datasalg i Aalborg. Han har oplevet at blive holdt hen med snak, når han har anmeldt kortsvindel til politiet og har fået at vide, at han ikke skal regne med at sagen bliver efterforsket.

»10.000 kroner er kun en bagatel for dem,« siger Mikkel Aagaard.

Kortsvindel er ifølge Morten Duch, der er formand for Foreningen af Online It-forhandlere, FOIF et stærkt frustrerende problem hele vejen rundt hos FOIF-medlemmerne, og formanden er harm over at forhandlerne står med aben selv. Han kritiserer politiet for ikke at være opgaven voksen med at efterforske svindlen.

»Politiet beder os om at lade være med at anmelde svindlen, fordi de alligevel ikke har tid til at efterforske sagen. Det krænker vores retsbevidsthed,« siger Morten Duch, der er formand for Foreningen af Online It-forhandlere, FOIF.

Ikke alene politiets passivitet, men også manglende samarbejde rammer forhandlerne, der bliver dobbelt svigtet i sager om kortsvindel. Kortspærring bliver ikke koordineret mellem PBS og den udøvende magt. Når politiet får en anmeldelse om et stjålet eller misbrugt kort, går der ikke automatisk besked videre til PBS. I stedet må kortets ejermand selv huske at spærre kortet hos sin bank eller PBS.

»Det er kortholderens ansvar at spærre sit kort,« siger PBS’ pressechef Søren Winge, der håber at politiet opfordrer kortejerne til selv at melde kortsvindlen til bank eller PBS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere