Artikel top billede

Helle Thorning: Derfor sprængte jeg it-styrelsen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt løfter nu sløret for, hvorfor hun har omlagt hele it-strukturen i staten.

Læs også:

IT- og Telestyrelsen trækker stikket ud og lukker

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har flyttet rundt på næsten alle it-opgaver i staten ved hendes tiltrædelse og den nye regeringsdannnelse.

Nu svarer hun i et paragraf 20-spørgsmål i Folketinget på hvorfor?

"Formålet med at nedlægge IT- og Telestyrelsen har....ikke været at opsplitte eller nedprioritere it-området, men tværtimod at konsolidere og skabe større synergi i arbejdet med it-området på tværs af ministerierne," skriver statsministeren i svaret.

Hun oplyser, at ressortansvaret for tele- og internetregulering samt administration af frekvenser er overført til Erhvervs- og Vækstministeriet, hvor Ole Sohn fra SF er minister.

"Hermed samles reguleringen af it- og teleområdet med den øvrige erhvervs- og vækstpolitik," forklarer Helle Thorning-Schmidt.

Én jernnæve

Desuden overføres ressortansvaret for beskyttelse af kritisk it-infrastruktur samt statens varslingstjeneste for internettrusler GovCert til Forsvarsministeriet og minister Nick Hækkerup fra Socialdemkratiet.

"Formålet er at samle forskellige myndigheders indsats for at beskytte infrastrukturen for informations- og kommunikationsteknologi på ét sted," lyder det fra statsministeren.

Læs om kritikeres advarsler imod denne manøvre her.

Finansministeriet versus Økonomiministeriet

Endelig overføres ressortansvaret for it-politik, herunder sager vedrørende digital kommunikation med borgere og virksomheder, til Finansministeriet, med en socialdemokratisk minister for bordenden, som i dag har ansvaret for digitalisering på tværs af staten og den offentlige sektor, beskriver Helle Thorning-Schmidt.

Og ressortansvaret for visse opgaver vedrørende it-modernisering flyttes til Økonomi- og Indenrigsministeriet, som De Radikales leder Margrete Vestager sidder i spidsen for.

"Samlingen af it-politikken i de økonomiske ministerier giver en platform for at sammentænke it-politikken med udgiftspolitikken, herunder i forbindelse med udarbejdelse af finanslove og i forbindelse med indgåelse af de årlige økonomiske aftaler med kommuner og regioner," skriver statsministeren.

Læs også:

IT- og Telestyrelsen trækker stikket ud og lukker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere