Webcams kan afløse fysisk fremmøde for ledige

De fleste danskere mener at ledige skal kunne bruge webcam til at klare samtalen med a-kassen.

Hver tredje måned skal 162.000 ledige troppe fysisk op til møde i jobcentret og a-kassen for at bevise de står til rådighed for arbejdsmarkedet. Ifølge en ny analyse mener flertallet af danskerne, at ledige bør have mulighed for at afvikle samtalerne over webcam i stedet. Det sparer både tid og penge til transport og skåner dermed også miljøet.

Blandt de 1.151 adspurgte danskere mener 72 pct., at disse samtaler lige så godt kan klares med webcam og yderligere 6 pct. mener at et telefonopkald alene kan klare det. Det er Interresearch, der har gennemført undersøgelsen for salgets organisation Business Danmark.

Hvis man spørge de ledige, er opbakningen til at tillade rådighedssamtaler med webcam endnu større.

Hos Business Danmark henviser man til, at samtaler over computeren giver mulighed for at sende supplerende mails og dokumentation for ansøgninger til sagsbehandleren. Men webcam-samtalerne skal være et frivilligt tilbud. Ønsker den ledige at troppe fysisk op, skal de fortsat have mulighed for det.

Samtaler med webcam giver et dækkende billede af om den ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet, mener organisationen. Skulle der opstå tvivl om den ledige uden for sine ferier opholder sig uden for Danmark, kan jobcentret og a-kassen stadig kræve et personligt fremmøde.

Webcamsamtaler anvendes allerede i det danske retsvæsen. Landets domstole holder således videokonferencer for at spare fangetransporter, når varetægtsfængslede skal have forlænget fængslingen.
IT-JOB

Dampskibsselskabet NORDEN A/S

IT Service Desk Supporter
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.