Artikel top billede

Nej Google, ham her gider jeg ikke have på min chat-liste. (Foto: Mike Reed)

Undgå at din Gmail-chat bliver fyldt med fjolser

Det er irriterende, at du ikke selv kan styre, hvem der kan se dig på din Gmail-chat. Se her, hvordan du ændrer på det.

Du har måske prøvet det.

Der er kommet en ny mail, og du logger ind på Gmail eller din mail-adresse hos Google Apps for at læse den.

Men pludselig kan du se flere forretningsforbindelser, kolleger og kunder, som er online på den indbyggede Google-chat-liste, og du må skynde dig at gå offline for at undgå, at det begynder at vælte ind med beskeder.

Chat - eller instant messaging som det også kaldes - kan være en behagelig og hurtig kommunikationsform. Men ville det ikke være rart, hvis de folk, der er på din chat-liste hos Google, kun er folk, som du selv har tilføjet og rent faktisk ønsker at kommunikere med?

Problemet er nemlig, at alle folk, som du ofte kommunikerer med, automatisk kan blive tilføjet til chat-listen på din Gmail. Også selv om du ikke selv har godtkendt dem.

Det kan du dog ændre på.

Ændring i mail-indstillinger

Det gør du ved at logge ind på din Gmail, hvor du skal klikke på tandhjulet i højre hjørne. Her vælger du punktet "mail-indstillinger" og går ind under fanen "chat".

Scroll ned til punktet "Tilføj automatisk foreslåede kontaktpersoner" og vælg:

"Giv kun personer, som jeg udtrykkeligt har godkendt, tilladelse til at chatte med mig og se, om jeg er online."

Rediger din chatliste

Men du kan også redigere din chatliste selv og blot fjerne de enkeltpersoner, som du ikke ønsker skal være på den.

Det gør du ved at holde muse-markøren over deres navn og klikke på punktet "flere". 

Her kan du vælge helt at blokere vedkommende, hvis du ikke ønsker, at personen skal kunne kontakte dig og se, når du er online.

Men du kan også vælge at klikke på punktet "vis aldrig," hvis du blot vil fjerne personen fra din egen liste, så der i stedet bliver plads til andre personer, som du hellere vil kommunikere med. 

Ønsker du derimod, at personen altid skal være synlig på chatlisten, vælger du "vis altid."

Læs også:
Otte tricks der gør din Gmail meget federe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere