Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Så hurtigt kan du lave spørgeskemaer i Google Docs

Det er helt vildt let at lave flotte og praktiske spørgeskemaer i Google Docs.

Som erhvervsdrivende er det nødvendigt at have føling med, hvad ens kunder tænker og mener. 

Derfor kan det indimellem være nødvendigt at iværksætte en brugerundersøgelse. 

Det findes der en række forskellige online-tjenester, der kan hjælpe dig med.

SurveyMonkey.com og SurveyGizmo.com er blandt de mest populære tjenester. Men du behøver slet ikke kaste dig over en masse ukendte internettjenester. Du kan nemlig på no time oprette en spørgeskemaundersøgelse via Googles populære tekstbehandlingsprogram, Google Docs. 

Det kræver blot, at du har et Google-login - og det har du allerede, hvis du en Gmail-adresse. 

Sådan kommer du i gang

For at komme i gang skal du logge ind på docs.google.com med dit Google-login. Når du har gjort det, klikker du på "opret", og herefter vælger du "formular".

Herefter er du klar til at oprette dit spørgeskema. Start med at give dit spørgeskema en overskrift og en beskrivelse, der forklarer, hvad formålet med spørgeskemaundersøgelsen er.

1. Sådan tilføjer du spørgsmål

Nu kan du begynde at tilføje dine spørgsmål, og her kan du vælge mellem seks forskellige typer spørgsmål.

Heriblandt en række klassikere inden for genren. Eksempelvis multiple choice-spørgsmål, hvor svar-personen skal vælge mellem flere forskellige svar-muligheder, eller skala-spørgsmål, hvor du kan få folk til at foretage en vurdering på en skala fra eksempelvis et til fem.

Ved at klikke på "tilføj punkt" i venstre hjørne kan du tilføje flere spørgsmål, og du kan hele tiden rykke rundt på rækkefølgen af dine spørgsmål.

 

Sådan får dit spørgeskema et lækkert design

2. Vælg et tema

Før du sender dit spørgeskema ud, kan du lynhurtigt give det et ekstra professionelt touch ved at vælge mellem næsten 100 forskellige temaer. 

I eksemplet herunder har vi valgt temaet "Blueprint".

3. Udsend skemaet og se svar

Du udsender spørgeskemaet ved at klikke på knappen "send denne formular i e-mail". Men du kan også selv kopiere linket til formularen og eksempelvis dele det på Facebook eller Twitter. 

Når folk har svaret på dit spørgeskema, bliver deres svar automatisk registreret i et regneark på Google Docs, hvor du kan se, hvad folk har svaret, hvilket gør det lynhurtigt for dig at bearbejde de svar, du modtager. 

Hvis du i regnearket klikker på "formular" i menulinjen og herefter "se oversigt over svar," kan du se en statistik med en grafisk fremstilling over, hvad der er blevet svaret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere