Forøg din computers sikkerhed med 50 procent

Risikoen for at blive få en virus eller en trojansk hest er ifølge Microsoft dobbelt så stor, hvis du ikke frakobler denne Windows-funktion. Få hemmeligheden at vide her.

Forøg din computers sikkerhed med 50 procent

Det er ikke sensationsjournalistik, når vi skriver, at én enkelt funktion i Microsofts nyeste styresystem, Windows 7, faktisk gør, at din computer er dobbelt så udsat for at blive inficeret af skadelig programkode.

Microsoft har selv påpeget problematikken i den såkaldte Security Intelligence Report, der belyser Windows-platformens sikkerhedstilstand.

Den udkommer to gange årligt, og den seneste udgave beretter, at Windows-funktionen 'autorun', på dansk 'automatisk afspilning', er årsag til hele 50 procent af den skadelige kode, der sniger sig ind på folks computere og forårsager ravage eller i værste fald mistede finanser.

En bjørnetjeneste?

Autorun er den funktion, der kommer til syne på skærmen, når du indsætter en dvd eller kobler et USB-drev til computeren. Hvis funktionen skal aktiveres, må der nødvendigvis være en eller flere særlige filer på mediet eller drevet, som funktionen genkender.

Desværre forholder det sig af samme grund således, at Autorun er et yndet mål for enkeltpersoner og organisationer, der ønsker at inficere andres computere.

Ifølge rapportens anbefalinger bør funktionen kobles fra, hvis du ofte benytter optiske medier eller hukommelsesnøgler.

Forøg sikkerhedsniveauet

Du kan frakoble Autorun på flere måder, men det måske nemmeste er at hente et gratis tredjepartsværktøj, hvor du nemt kan fjerne flueben ud fra samtlige felter, hvilket betyder, at du - indtil videre i hvert fald - vinker helt farvel til funktionen.

For at komme i gang skal du besøge [url=http://disableautorun.com[/url] og vælge menupunktet 'Download'. Når værktøjet er hentet, skal du køre det.

Dernæst gælder det om at vælge menupunktet 'Disables AutoRun on all kinds of drives', trykke på 'Apply'-knappen og genstarte maskinen. Efter endt genstart er de nye indstillinger trådt i kraft.

Har du stadig ikke Windows 7, og benytter du fortsat XP? Selv samme rapport fra Microsoft kan også berette, at Windows XP-maskiner inficeres 10 gange hyppigere, end hvis computeren havde Windows 7 installeret...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.