Artikel top billede

Ny og fræk mus er perfekt til Powerpoint-præsentationer

Ny Logitech-mus er designet til PowerPoint-narkomaner.

Der var engang, da mus og musemåtter var fast inventar på ethvert skrivebord. Men efterhånden som bærbare computere har fået bedre og mere intelligente pegefelter, er der blevet længere og længere mellem computer-musene på landets skriveborde.

Men nu forsøger Logitech, der gennem mange år har været en af verdens førende producenter af computermus, at genopfinde musen.

Det sker med lanceringen af Logitech Cube Mouse, der afviger væsentligt i designet fra den traditionelle computermus.

Den nye mus er firkantet, mindre og har en berøringsfølsom overflade, der kan bruges, når du skal scrolle på hjemmesider. Det giver ifølge Logitech en internet-oplevelse i stil med den, du kender fra din smartphone.

Og når musen løftes fra dit skrivebord, registrerer den det straks og går automatisk i "præsentationstilstand", hvor du kan holde den i hånden som en fjernbetjening og med et enkelt klik kan skifte dias i din præsentation.

Passer i skjortelommen

Desuden er Logitech Cube mere kompakt end en almindelig mus og er ikke støre, end at den kan ligge i en skjortelomme, hvilket Logitech hævder gør den til et perfekt arbejdsredskab for alle, der ofte plager folk med PowerPoint-præsentationer i løbet af arbejdsdagen.

Logitech-musen er trådløs, og det indbyggede batteri oplades via en mini-usb-port.

Musen kan forudbestilles nu på Logitechs hjemmeside, og den koster 499 kroner, hvilket er 50 kroner billigere end Apples Magic Mouse, der ligesom Logitech Cube har erstattet museknapperne med en berøringsfølsom overflade.

Spørgsmålet er dog, om computer-brugerne tager godt imod computer-mus med et usædvanligt design. I 1998 introducerede Apple den såkaldte hockey-puck-mus, der skilte sig ud fra konkurrenterne ved at have et iøjnefaldende design, der gav associationer til en ishockey-puck.

Men den regnes i dag for at være en af Apples største fiaskoer gennem tiderne. Det skyldes, at musen hurtigt blev et hadeobjekt hos brugerne, fordi den var lille, ukomfortabel og havde dårlig ergonomi.

Læs også:
 

Galleri: Her er fire lækre mus til din computer  

Sådan laver du en superfed PowerPoint-præsentation 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere