Artikel top billede

Ny og fræk mus er perfekt til Powerpoint-præsentationer

Ny Logitech-mus er designet til PowerPoint-narkomaner.

Der var engang, da mus og musemåtter var fast inventar på ethvert skrivebord. Men efterhånden som bærbare computere har fået bedre og mere intelligente pegefelter, er der blevet længere og længere mellem computer-musene på landets skriveborde.

Men nu forsøger Logitech, der gennem mange år har været en af verdens førende producenter af computermus, at genopfinde musen.

Det sker med lanceringen af Logitech Cube Mouse, der afviger væsentligt i designet fra den traditionelle computermus.

Den nye mus er firkantet, mindre og har en berøringsfølsom overflade, der kan bruges, når du skal scrolle på hjemmesider. Det giver ifølge Logitech en internet-oplevelse i stil med den, du kender fra din smartphone.

Og når musen løftes fra dit skrivebord, registrerer den det straks og går automatisk i "præsentationstilstand", hvor du kan holde den i hånden som en fjernbetjening og med et enkelt klik kan skifte dias i din præsentation.

Passer i skjortelommen

Desuden er Logitech Cube mere kompakt end en almindelig mus og er ikke støre, end at den kan ligge i en skjortelomme, hvilket Logitech hævder gør den til et perfekt arbejdsredskab for alle, der ofte plager folk med PowerPoint-præsentationer i løbet af arbejdsdagen.

Logitech-musen er trådløs, og det indbyggede batteri oplades via en mini-usb-port.

Musen kan forudbestilles nu på Logitechs hjemmeside, og den koster 499 kroner, hvilket er 50 kroner billigere end Apples Magic Mouse, der ligesom Logitech Cube har erstattet museknapperne med en berøringsfølsom overflade.

Spørgsmålet er dog, om computer-brugerne tager godt imod computer-mus med et usædvanligt design. I 1998 introducerede Apple den såkaldte hockey-puck-mus, der skilte sig ud fra konkurrenterne ved at have et iøjnefaldende design, der gav associationer til en ishockey-puck.

Men den regnes i dag for at være en af Apples største fiaskoer gennem tiderne. Det skyldes, at musen hurtigt blev et hadeobjekt hos brugerne, fordi den var lille, ukomfortabel og havde dårlig ergonomi.

Læs også:
 

Galleri: Her er fire lækre mus til din computer  

Sådan laver du en superfed PowerPoint-præsentation 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.