Artikel top billede

Anonymous afviser angreb på danske skoler

Hackere vil alligevel ikke angribe skoler - men truer Ekstra Bladet og CSIS.

Et ny videobudskab som er udsendt i Anonymous-gruppens navn afviser at der skulle være planer om at angribe danske skoler. Det er i direkte modstrid med en meddelelse fra sidste uge, hvor gruppen fortæller at man vil angribe skoler, universiteter og myndigheder i Danmark og flere andre europæiske lande.

"Mange lande tror at vi vil angribe det danske skolesystem. Det danske it-sikkerhedsfirma CSIS hævder endda at vi har adgang til mange skoler i Tyskland. Denne udtalelse kan læses i avisen ekstrabladet.dk. Med falske påstande gør de sig selv til mål. Ingen har sagt at vi vil skade det danske skolesystem. Ingen har sagt at vi har adgang til det tyske skolesystem," hedder det i videoen.

Denne meddelelse kan tolkes som en trussel mod Ekstra Bladet og CSIS. Historien om Anonymous-truslen mod de danske skoler er bragt i mange medier i sidste uge - også i ComON. Men hackerne har åbenbart valgt at fokusere deres vrede på Ekstra Bladet.

CSIS kunne i sidste uge fortælle at Anonymous har frigivet adgangskoder til en firewall hos en skole i Tyskland samt skærmbilleder, der dokumenterer adgang til flere mailkonti hos tyske skoler.

"Vi vil offentliggøre e-mails og data som viser at der er korruption i Europa. Denne operation vil vare i flere måneder. De primære mål vil være Grækenland, Schweiz, Tyskland, Danmark, Holland og Italien," fortalte Anonymous i sidste uge på Youtube.

Men det er umuligt at vide, om det er hacker-gruppen selv, enkelte medlemmer eller helt andre, der står bag. Der er tidligere udsendt forvirrende og modstridende meldinger i hacker-gruppens navn - herunder et planlagt angreb på Facebook, som aldrig blev til noget.

Peter Kruse fra CSIS tror da heller ikke, at det er Anonymous der har udsendt den seneste trussel.

"Baseret på en efterforskning gennemført i weekenden tyder alt på at der er tale om en mindre gruppe teenagere, som forsøger at opnå støtte hos Anonymous til deres operation, hvilket vi kan se ikke lykkedes, da flere ligesom os, kan se at der er modstridende oplysninger," siger han til ComON.

Han peger på at meldingen om, at man ikke vil angribe de danske skoler, går stik imod det, der blev meldt ud i videoen fra sidste uge.

"Som en neutral observation er det netop denne type statements som frigives under "Anonymous" der gør at mange der står udenfor bliver forvirret. At angribe skoler og uddannelsesinstitutioner kan dårligt være i Anonymous interesse," konstaterer Peter Kruse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere