Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Arbejd hurtigere i Word - her er seks smarte trick

Ved du, hvordan du password-beskytter dit dokument? Læs her, hvordan du gør det og få fem andre gode Word-tips.

Microsoft Word kan være tungt at arbejde med og er fyldt med mange funktioner, som de fleste aldrig bruger.

 Derfor har vi her i spalterne flere gange anbefalet alternativer til Word.

Men Word er stadigvæk verdens mest udbredte tekstbehandlingsprogram. Derfor slipper du sjældent uden om at bruge programmet, og skal du lave mere avanceret tekstbehandling, kan det være svært at undvære programmets brede palette af funktioner.Du kan dog lære at udnytte Words funktioner lidt bedre. Derfor har vi fundet seks trick, der kan hjælpe dig med at få lidt mere ud af Word. 


1. Password-beskyt dine dokumenter


Skriver du indimellem ting, som ikke kommer andre ved? Så bør du naturligvis starte med at styrke den overordnede sikkerhed på din computer. Men du kan også overveje at give lidt ekstra beskyttelse til det enkelte dokument. Det kan du nemt og hurtigt gøre ved at tilføje password-beskyttelse i Word.

Du slår password-beskyttelsen til ved at vælge punktet "Filer", herefter skal du klikke på "Oplysninger" og dernæst skal du under punktet "Tilladelser" klikke på "Beskyt dokument." Til sidst vælger du "Krypter med adgangskode".

2. Udskriv dokumenter i omvendt rækkefølge


Vil du gerne være sikker på, at den første side altid ligger øverst, når du har udskrevet et stort dokument? Så kan det være nødvendigt at bede Word om at udskrive dokumenterne i omvendt rækkefølge. Det gør du ved at vælge menuen "Funktioner" og herefter "Indstillinger." Her skal du klikke på fanen "Udskriv", og herefter skal du under "Udskriftindstillinger" sætte kryds i feltet "Omvendt rækkefølge".

Når du har afsluttet ved at klikke på ok, vil dine dokumenter blive udskrevet i omvendt rækkefølge, og Word vil huske indstillingen til næste gang.

Sådan indsætter du screenshots lettest

3. Tilføj og fjern ord fra ordbogen


Er du træt af, at Word sætter røde streger under ord, der er helt korrekt stavet? Så er der hjælp på vej, du kan nemlig selv redigere i programmets ordbog. Det gør dig i stand til selv at tilføje nye ord og fjerne ord, som du ikke mener bør være i ordbogen.Det gør du ved at gå ind i indstillings-menuen, og her skal du klikke på "Korrektur". Her vælger du "Brugerordbøger" og markerer den ordbog, du gerne vil redigere. Ønsker du at slette ord, markerer du det blot og klikker på knappen "Slet."

Ønsker du derimod at tilføje et nyt ord, gør du ved at skrive ordet i boksen "Ord" og klikke på knappen "Tilføj".

4. Gentag sidste formatering med F4


Her i spalterne har vi i en tidligere artikel omtalt de mange genveje, der findes i Microsoft Word. Men en genvej, som vi ikke fik med i artiklen, finder du ved at bruge F4-tastenMed blot et enkelt tryk på F4-tasten kan du gentage den sidste handling, som du har lavet. Har du eksempelvis lige indsat en tabel, kan du indsætte en ny ved at klikke F4, og har du lige formateret et stykke tekst, kan du gentage formateringen ved blot at markere et nyt tekst-stykke og trykke F4. 

5. Så let er det markere test lodret


Kommer du også tit til at kopiere alt for meget ind i et dokument? Du sidder og skal blot indsætte en tekst-snas, men pludselig kommer der billeder og mystiske punktopstillinger med.

Det kan du undgå ved at kopiere mere præcist.

 Holder du alt-tasten inde, mens du bruger muse-cursoren, kan du markere tekst lodret, hvilket i mange situationer kan være betydeligt mere præcist end den normale vandrette kopiering. 

6. Det er super-let at indsætte skærmbilleder


Især i Word 2010 er det super-let at indsætte et skærmbillede i dit dokument. Du skal blot trykke "Print Screen", som normalt er den måde, du tager skærmbilleder på i Windows, og bagefter vælger du i Word "Indsæt", "Illustrationer" og til sidst "Skærmbillede".Voila - nu har du indsat et skærmbilllede. Ønsker du at indsætte skærmbilleder i Outlook, er det lige så let. Læs hvordan du gør det i denne artikel

Læs også:

Fem totalt stenede ting, som du kan med tab-tasten 
 

Sæt turbo på arbejdsdagen - her er de bedste genveje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.