Artikel top billede

Ny Firefox til virksomheder kommer kun en gang om året

Mozilla vil fremover tilbyde Firefox-versioner med langtids-support.

Nu kan virksomheder få en version af Firefox-browseren som kun bliver opdateret én gang om året. Mozilla har besluttet at indføre en såkaldt Extended Support Release (ESR), der skal bruges af virksomheder, offentlige institutioner og universiteter, hvor man ikke kan følge med de hurtige opdateringer af browseren.

Der går typisk kun to-tre måneder mellem de nye versionsopdateringer. Det fungerer fint for private brugere, som automatisk får leveret den nyeste browserversion, men virksomheder kan ikke bare opdatere alle arbejdspladserne med nye softwareversioner med korte mellemrum.
 
En udrulning af en ny browser til 1.000, 10.000 eller 100.000 arbejdspladser er meget stor opgave, der kræver test og forberedelse - og så nytter det ikke noget, at Mozilla udsender en ny Firefox efter tre måneder og erklærer at den gamle har nået EOL (End Of Life). Dermed er det også slut med support.

Mozilla vil stadig forsyne den nye Firefox ESR med sikkerhedsopdateringer i korte intervaller, men ikke foretage ændringer i web- eller add-on-delen. Så der er altså tale om en stabil browser, hvor virksomheder kan regne med at supporten fortsætter i ét år.

Den første ESR skal baseres på Firefox 10, der ventes til den 31. januar 2012. Efter frigivelsen af en ny ESR-version har virksomheder 12 uger til at rulle den nye browser ud, inden supporten til den gamle indstilles.

Mozilla er tidligere blevet anklaget for at være ligeglad med virksomhederne - og Microsoft har brugt dette som et argument for at tiltrække brugere til Internet Explorer. Microsoft har således reklameret med, at Internet Explorer 9 bliver supporteret helt frem til 2020.

Men nu lyder der nye toner fra Mozilla. Nu bliver virksomheder inviteret til at gå med i Mozilla Enterprise Working Group, hvor man diskuterer hvordan Firefox kan bruges i professionelle miljøer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere