Artikel top billede

London får gratis trådløs net

Gæsterne til sommerens OL kan glæde sig til gratis trådløs netadgang i London.

Verdens største gratis WLAN bliver nu installeret i London. Det fortæller bystyret i en meddelelse. Den britiske teleoperatør O2 skal installere det trådløse net i bydelene Westminster, Kensington og Chelsea.

Den gratis trådløse netadgang skal være på plads på de mest trafikerede steder som Trafalgar Square og Oxford Street inden de to store kommende begivenheder i London - sommerens Olympiske Lege og dronning Elizabeths 60 års jubilæum. Her ventes millioner af turister at strømme til den britiske hovedstad.

Men O2 har endnu større ambitioner. Senere vil man udvide det gratis trådløse internet til hele Storbritannien. Systemet skal finanseres med reklamer. Det kan dog tage op til ti år inden systemet er fuldt udbygget.

Alene i Westminster forventes det at 250.000 lokale beboere og 500.000 ansatte kan bruge det gratis net.

"Nu kan turister meget lettere dele billeder og opdateringer om begivenhederne med deres venner på sociale netværk," siger byrådsmedlem Philippa Roe.

Det gratis net skal også lette presset på byens mobilnet, som ifølge en rapport fra bystyret allerede er tæt på bristepunktet. Det forventes kun at blive værre til sommer, hvor byen bliver fyldt med OL-gæster.

London har tidligere forhandlet med andre selskaber som British Telecom og Virgin Media om at levere trådløs internet.

Byens borgmester Boris Johnson har tidligere udtalt at London skal tilbyde trådløs internet "ved hver lygtepæl og hver busholdeplads" inden OL. Han har også lovet at der vil være trådløs internet i hele undergrundsbanen i 2012. Men arbejdet er løbet ind i problemer i det forældede system af underjordiske toglinier.
 
Faktisk er undergrundsbanen i London den ældste i verden. De første damplokomotiver kørte under jorden i 1863. I dag består nettet af 270 stationer og 400 kilometer skinner. Planerne om trådløst internet i undergrunden gælder kun for stationerne og ikke i togene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere