Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Hackere fik fat i data om 24 millioner Zappos-kunder

Den Amazon-ejede internet-butik Zappos er ramt af et stort datatyveri. Mindst 24 millioner kunder kan være ramt.

Verden største online-skoforretning, Zappos, er blevet offer for et hacker-angreb. I en meddelelse fortæller firmaet at hackere er trængt ind på firmaets servere og har skaffet sig adgang til data om mindst 24 millioner kunder. Det gælder blandt andet navne, adresser, e-mail, telefonnumre og de sidste fire cifre i kreditkort-nummeret.

Hackerne har også fået fat i kundernes kodeord, men disse var gemt i krypteret form. Det kan dog ikke udelukkes, at de vil være i stand til at bryde krypteringen.

Zappos har også sendt en e-mail til kunderne, hvor man informerer om angrebet. Her fortæller Zappos at man har valgt at nulstille alle kodeord. Det betyder at kunderne skal oprette et nyt kodeord, og det anbefales også at ændre sit kodeord på andre tjenester, hvis man har anvendt det samme eller et lignende kodeord som på Zappos.

Firmaet har slukket for sine telefoniske hotlines og tvinger nu kunderne til at henvende sig per e-mail. Det begrundes med, at man ikke er i stand til at håndtere det enorme antal henvendelser, der forventes efter hackerangrebet. Hvis blot 5 pct. af kunderne ringer ind, er det allerede over en million opkald. Det vil få telefon-systemet til at bryde sammen.

Det ser ud til at datatyveriet hos Zappos er et af de største nogensinde, men det er dog noget mindre end sidste års indbrud hos Sony's PlayStation Network, der ramte mere end 100 millioner kunder.

Zappos har sit hovedkvarter i Kentucky og sælger kun sko i USA. Firmaet blev solgt til Amazon i 2009 for 1,2 mia. dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.