Artikel top billede

Sådan finder du ud af, hvor magtfuld du er på nettet

En gratis nettjeneste fortæller dig, hvor stærk dig og din virksomhed er på nettet.

Hvor meget får du ud af at være aktiv på sociale netværk?

Nogle vil mene, at det er svært at sætte tal på den slags. Men ikke desto mindre gør internettjenesten Klout alligevel et forsøg på det.

Klout tilbyder at måle din såkaldte Klout-score, der fortæller, hvor stor impact det har, når du du selv eller din virksomhed er aktiv på de sociale medier.

Når du opretter dig som bruger på Klout, kan du vælge at registrere dig med alle de socialer medier, som du er aktive på. Lige fra Facebook til Twitter, Foursquare og LinkedIn.

Retweets giver point

Din Klout-score bliver herefter udregnet på baggrund af, hvor mange der eksempelvis "retweeter" dine beskeder på Twitter samt liker og skriver kommentarer på dine statusopdateringer på Facebook.

Din Kloutscore fastsættes på en skale fra 0-100, og denne skribent fik eksempelvis en score på 47, mens den amerikanske præsident Barack Obama har en Kloutscore på 87, og flere populære amerikanske bloggere ligger endnu tættere på de 100.
En høj Kloutscore sender et signal om, at du forstår at håndtere de sociale medier korrekt, og at du forstår at engagere folk. En høj Kloutscore kan dog også omsættes til helt konkrete fordele.

Eksempelvis fik amerikanere med en høj Kloutscore adgang til musiktjenesten Spotify før alle andre, da Spotify i sommer blev lanceret i USA. En opskrift som Klout under navnet Klout Perks har gjort til en forretningsmodel.

Med Perks kan virksomheder markedsføre deres produkter til folk med en høj Kloutscore. Filosofien bag er, at disse mennesker vil være tilbøjelig til at sprede ordet om produkterne på sociale netværk.

Skriv Kloutscore på cv'et

Men du kan også bruge dine Kloutscore på andre måder. For eksempel kan du nævne din Kloutscore i dine jobansøgninger, så potentielle arbejdsgivere, kan se, at du er god til at bruge sociale medier.

Du kan bruge dit Facebook og Twitter-login, når du registrerer dig som bruger på Klout.com, og herefter kan du registrere de enkelte netværk et for et. Her skal du dog være opmærksom på, at der kan gå et døgn eller mere, før Klout har hentet alle de nødvendige informationer fra de forskellige sociale netværk.

Eksempelvis steg denne skribents Kloutscore fra 13 til 47 i løbet af de første par dage. Ikke på grund af stigende aktivitet på sociale medier, men tilsyneladende fordi Klout i nogle tilfælde kan være et par dage om at fordøje de forskellige data fra Facebook

Læs også:

Sådan får din virksomhed mange fans på Facebook

Sådan bliver du super-sej på Twitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.