Artikel top billede

Oh no - hackerne kigger med på dit webcam

Videokonferencer er et hit i virksomheder, men det er pærelet for hackere at følge med. Se her, hvordan en hacker fik adgang til mødelokalerne hos 5.000 forskellige virksomheder.

Takket være videokonferencers stigende popularitet kan mange virksomheder spare på rejseudgifterne og skåne miljøet for unødvendig CO2-udledning.

Det er i hvert fald den salgstale, som producenter af både webcams og konference-software ofte giver os. Men hvad de sjældent fortæller er, at det er pærelet for hackere at bryde ind i videokonference-systemerne.

Det er faktisk så let, at den amerikanske avis The New York Times kan berette, at det er relativt ukompliceret at hacke sig ind på webcams i konferencelokalerne hos højt profilerede selskaber.

Til avisen siger HD Moore, sikkerhedschef hos virksomheden Rapid7, der beskæftiger sig med at finde sikkerhedshuller i it-systemer, at han uden problemer har fundet vej ind i retssale og mødelokaler hos tusindvis af store virksomheder fra blandt olieindustrien og medicinalindustrien.

Kunne spionere på finansgigant

Eksempelvis har han fundet en indgang til finansgiganten Goldman Sachs' bestyrelseslokale. Sikkerhedsbristet fandtes dog ikke hos Goldman Sachs it-system, men hos en advokatvirksomhed, der indimellem fører videokonferencer med den amerikanske finansvirksomhed.

Ifølge The New York Times er videokonferencer blevet mere og mere usikre gennem de seneste år. Det skyldes at konferencesystemerne tidligere var store og komplicerede løsninger, der kørte på lukkede telefonlinjer.

Men i dag bliver videkonferencer brugt af både store og små virksomheder, der afvikler konferencerne via internettet gennem Skype-lignende programmer. Denne type programmer er ofte designet til at give optimal billed- og lydgengivelse, mens sikkerheden har haft knap så høj prioritet i udviklingen.

Deltagere kan snige sig med

Eksempelvis fortæller sikkerhedseksperten HD Moore til New York Times, at mange videokonference-systemer er designet til automatisk at acceptere indkomne opkald under en konference.

Det betyder, at virksomheder, der afholder konferencer, slipper for manuelt at skulle acceptere nye deltagere. Men til gengæld betyder det også, at det er muligt for uvedkommende at deltage i konferencer, uden at de andre deltagere opdager det.

Det er netop denne svaghed, som HD Moore har udnyttet. 
For et par måneder siden skrev han et program, der kunne skanne internettet for videokonferencesystemer, der er placeret uden for en firewall og er indstillet til automatisk at modtage opkald.

I løbet af to timer havde han fundet frem til 5.000 virksomheders konferencelokaler, der alle stod pivåbne.

Det kan ske for dig

Derfor bør du sikre dig, at din videokonfernce-software ikke er indstillet til automatisk at modtage nye konference-deltagere. Desuden skal du sørge for, at du og dine konferencepartnere er under beskyttelse af en firewall.

Og nu sidder du måske og tænker, at den slags sikkerhedsbrud er helt teoretiske og sjældent finder sted herhjemme. Men sikkerhedsbrist af denne type kan ske og i nogle gange blot ved simple fejltagelser. 

Eksempelvis har den skribent oplevet uforvarende at blive stillet igennem til et dybt fortroligt regnskabsmøde hos den dansk-britiske sikkerhedsgigant G4S, hvor leasing-aftaler, virksomhedens likviditet samt bogføringen af regnskabsposter på flere millioner kroner blev diskuteret.

Det kan du læse mere om i denne artikel.

Læs også:

Må din chef overvåge dig? Se hvor grænsen går

Her er ni spion-gadgets til den onde chef

Se dine kollegers hudorme med webcam i dansk design




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere