Artikel top billede

Oh no - hackerne kigger med på dit webcam

Videokonferencer er et hit i virksomheder, men det er pærelet for hackere at følge med. Se her, hvordan en hacker fik adgang til mødelokalerne hos 5.000 forskellige virksomheder.

Takket være videokonferencers stigende popularitet kan mange virksomheder spare på rejseudgifterne og skåne miljøet for unødvendig CO2-udledning.

Det er i hvert fald den salgstale, som producenter af både webcams og konference-software ofte giver os. Men hvad de sjældent fortæller er, at det er pærelet for hackere at bryde ind i videokonference-systemerne.

Det er faktisk så let, at den amerikanske avis The New York Times kan berette, at det er relativt ukompliceret at hacke sig ind på webcams i konferencelokalerne hos højt profilerede selskaber.

Til avisen siger HD Moore, sikkerhedschef hos virksomheden Rapid7, der beskæftiger sig med at finde sikkerhedshuller i it-systemer, at han uden problemer har fundet vej ind i retssale og mødelokaler hos tusindvis af store virksomheder fra blandt olieindustrien og medicinalindustrien.

Kunne spionere på finansgigant

Eksempelvis har han fundet en indgang til finansgiganten Goldman Sachs' bestyrelseslokale. Sikkerhedsbristet fandtes dog ikke hos Goldman Sachs it-system, men hos en advokatvirksomhed, der indimellem fører videokonferencer med den amerikanske finansvirksomhed.

Ifølge The New York Times er videokonferencer blevet mere og mere usikre gennem de seneste år. Det skyldes at konferencesystemerne tidligere var store og komplicerede løsninger, der kørte på lukkede telefonlinjer.

Men i dag bliver videkonferencer brugt af både store og små virksomheder, der afvikler konferencerne via internettet gennem Skype-lignende programmer. Denne type programmer er ofte designet til at give optimal billed- og lydgengivelse, mens sikkerheden har haft knap så høj prioritet i udviklingen.

Deltagere kan snige sig med

Eksempelvis fortæller sikkerhedseksperten HD Moore til New York Times, at mange videokonference-systemer er designet til automatisk at acceptere indkomne opkald under en konference.

Det betyder, at virksomheder, der afholder konferencer, slipper for manuelt at skulle acceptere nye deltagere. Men til gengæld betyder det også, at det er muligt for uvedkommende at deltage i konferencer, uden at de andre deltagere opdager det.

Det er netop denne svaghed, som HD Moore har udnyttet. 
For et par måneder siden skrev han et program, der kunne skanne internettet for videokonferencesystemer, der er placeret uden for en firewall og er indstillet til automatisk at modtage opkald.

I løbet af to timer havde han fundet frem til 5.000 virksomheders konferencelokaler, der alle stod pivåbne.

Det kan ske for dig

Derfor bør du sikre dig, at din videokonfernce-software ikke er indstillet til automatisk at modtage nye konference-deltagere. Desuden skal du sørge for, at du og dine konferencepartnere er under beskyttelse af en firewall.

Og nu sidder du måske og tænker, at den slags sikkerhedsbrud er helt teoretiske og sjældent finder sted herhjemme. Men sikkerhedsbrist af denne type kan ske og i nogle gange blot ved simple fejltagelser. 

Eksempelvis har den skribent oplevet uforvarende at blive stillet igennem til et dybt fortroligt regnskabsmøde hos den dansk-britiske sikkerhedsgigant G4S, hvor leasing-aftaler, virksomhedens likviditet samt bogføringen af regnskabsposter på flere millioner kroner blev diskuteret.

Det kan du læse mere om i denne artikel.

Læs også:

Må din chef overvåge dig? Se hvor grænsen går

Her er ni spion-gadgets til den onde chef

Se dine kollegers hudorme med webcam i dansk design
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.