Artikel top billede

Drop pc'en til mødet - du kan nøjes med smartphonen

Se hvordan du forvandler din smartphone til en skarptskydende PowerPoint-kanon

Ville det ikke være lækkert, hvis du kunne slippe for at starte din computer, når skal lave en PowerPoint? 

Det kan faktisk lade sig gøre. I stedet kan du bruge din smartphone.

Din computer er ganske vist mere kraftfuld og måske også lettere at betjene. Men til gengæld har du altid din smartphone med dig.

En ny Google-undersøgelse viser faktisk, at flere mennesker i dag har adgang til en smartphone end en computer med internet-forbindelse.

Derfor har vi kigget på, hvad der skal til at for at gøre din mobil til en ægte præsentations-maskine.


1. Find den rette software

Har du en telefon med Microsofts styresystem Windows Phone, behøver du ikke gå ud og lede efter præsentations-apps til din smarthpone. Som de eneste smarthpones har Windows Phone indbygget Office-pakken og herunder Microsoft PowerPoint, der er standard-programmet til præsentationer i de fleste virksomheder. 
Der har dog længe gået rygter om, at Microsofts Office-pakke også skulle være på vej til Apples iPhone og iPads, hvilket ikke lyder helt usandsynligt, taget i betragtning at Microsoft i årtier har lavet programmet til Apples almindelige computere.

Bruger du Apples telefoner, må du derfor ty til alternativ software indtil videre. Eksempelvis Apples eget og ganske velfungerende præsentationsprogram Keynote, der findes til iPhone og iPad. Programmet koster 59 kroner i App Store. 

Her på PC World Business Center har vi også tidligere omtalt web-tjenesterne SlideRocket og Prezi, der også kan være et ganske velfungerende alternativer til PowerPoint. 

Du kan naturligvis også bruge en fjernstyrings-app i stil med LogMeIn, som du kan læse en anmeldelse af her, der lader dig betjene din computer hjemme på skrivebordet direkte fra din smartphone. 

2. Sådan gemmer du præsentationer 

Kongen af online lagerplads er uden tvivl Dropbox, der virker perfekt på alle platforme. 

Du kan eksempelvis uden problemer gemme dine filer på din Mac derhjemme, herefter åbne dem på den på din Android-telefon og til sidst hente dem ned på din Windows-computer på arbejdet.

Sådan slutter du telefonen til projektoren

Hos Dropbox får du gratis 2 GB lagerplads, men skal du have mere, må du punge ud. Har du en Windows Phone og bruger PowerPoint på den, er det helt oplagt at bruge Microsoft Skydrive, der er tæt integreret med Windows Phone. 

Med Skydrive får du intet mindre end 25 GB gratis plads, og Skydrive findes også til Windows-pc og som app til iPhone. 

Bruger du førnævnte tjeneste SlideRocket, behøver du ikke bruge Dropbox eller Skydrive. Her bliver dine præsentationer automatisk gemt på Sliderockets servere og kan hentes i Sliderockets smartphone-app. 

3. Sådan tilslutter du en projektor

Det er selvfølgelig helt afgørende, at du kan tilslutte din telefon til en projektor eller en fladskærm, når du skal vise præsentationer. 

Mange Android-telefoner som eksempelvis Motorola Razr har et hdmi-stik, så det er super-let at tilslutte den til en fladskærm eller en projektor, mens det hos en iPhone og eksempelvis en Samsung Galaxy S II kræver en særlig adapter. 

Har du en iPhone, kan du også vise dine præsentationer trådløst ved hjælp af Apples Airplay-teknologi. 

Indtil videre kræver det dog, at du har sluttet Apples tv-boks Apple-TV til projektoren eller skærmen. 

Det er dog slet ikke sikkert, at du behøver at slutte din telefon til din skærm. Der findes allerede i dag visse telefoner, der har en indbygget projektor, så du kan fremvise præsentationen direkte fra din telefon. Det kan du blandt andet med LG eXpo eller Samsung Halo. 

Du skal dog næppe forvente, at telefonernes projektor er lysstærke nok til at kunne erstatte en almindelig projektor, men i nødstilfælde og et mørkt lokale kan det sikkert gå.

Læs også:

Hallo - vi gider ikke se dine dødssyge PowerPoints  


Sådan laver du en superfed PowerPoint-præsentation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere