Artikel top billede

Neil Young vil redde den digitale musik

Den digitale lydkvalitet er alt for ringe, mener musikeren Neil Young.

Den legendariske canadiske musiker Neil Young er ikke tilfreds med kvaliteten af dagens digitale musik. Det fortalte han under en konference i denne uge. Neil Young har ikke noget imod digital musik som sådan. Men han mener at de nuværende lydformater er alt for ringe - de har kun "5 procent af lydinformationerne fra den oprindelige optagelse".

Det kræver nye lydformater hvor musikken kan gemmes i høj opløsning i samme kvalitet som studieoptagelsen. Disse lydfiler vil så også fylde meget mere end dagens mp3-filer - og dermed tage længere tid at downloade.

Neil Young forestiller sig, at man kunne sælge iPod-lignende enheder hvor der er plads til 30 album i denne høje kvalitet, og det vil tage omkring 30 minutter at downloade hver sang. Men så er belønningen altså også, at lydoplevelsen bliver meget bedre.

Musikeren fortæller i et interview med All Things Digital på konferencen, at han havde flere møder med den nu afdøde Apple-stifter Steve Jobs om ideen og de har "arbejdet på det", men i sidste ende blev det ikke til noget.

Young sagde også at Jobs var en fan af de gamle vinylplader - selvom han stod i spidsen for det selskab, der sørgede for at den digitale musik fik sit store gennembrud.

"Steve Jobs var en pioner inden for digital musik, og hans indflydelse er enorm. Men derhjemme lyttede han til vinyl. Og hvis han havde levet længe nok, så ville han have gjort det som jeg nu forsøger at gøre," sagde musikeren ifølge CNET.

Sidste år var der rygter om, at Apple forhandlede med pladeselskaber om at sælge 24-bit hifi optagelser. De skulle være dyrere end normal digital musik og kræver også ændringer i lydafspillernes hardware.

Apple har også sit eget "lossless" format - men her er der blot tale om en tabsfri kopi af musikken fra cd'er.

Det kan blive besvært at omvendte iPod-generation til vinyl-lyd. En Stanford-undersøgelse fra 2009 viste at unge er så vant til mp3-filers flade metalliske lyd, at de synes hifi-lyd lyder forkert.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.