Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Her er seks super-smarte bogmærker til din browser

Bookmarklets er smarte bogmærker til din browser, der gør det hurtigere at skrive mails, opdatere Facebook og gemme artikler.

Et bookmarklet er et smart bogmærke til din browser. Med det kan du udføre en lang række handlinger lidt hurtigere.

I et bookmarklet er der indbygget et lille stykke kode. Det betyder, at et bookmarklet eksempelvis gør det muligt for dig at dele links direkte på Facebook, uden at du behøver besøge Facebooks hjemmeside.

Men der findes mange forskellige bookmarklets med en masse forskellige funktioner, der blandt andet kan gøre det lettere for dig bruge Google Reader og hurtigere at sende smarte huskemails til dig selv.

Læs mere om de mange bookmarklets på de næste sider, hvor vi her på PC World Business Center har udvalgt vores favorit-bookmarklets.

Citer fra hjemmesider med smart bookmarklet

1. BookmarkQ

Med BookmarQ kan du fremhæve passager i en net-artikel og sende det til dine kolleger eller venner.

Sidder du eksempelvis og læser en lang artikel, hvor der midt i den gemmer sig en god passage eller et fedt citat, kan du fremhæve citatet og sende et link.

Når modtagerne klikker på linket, vil artiklen blive åbnet på netop det sted, som du har udvalgt, og passagen vel være fremhævet.

For at komme til at bruge BookmarQ's løsning skal du blot gå ind på hjemmesiden www.bquot.com. Her bliver du mødt af et bookmarklet, som du flytter op i din browsers bogmærkelinje.

På billedet herunder har vi fremhævet en passage fra en artikel i New York Times, som vi gerne vil sende til en bekendt.

Det gør vi ved at markere det udsnit af artiklen, som vi gerne vil dele. Herefter klikker vi på bogmærket, og som du kan se på billedet, popper der nu en lille boks op med en internetadresse, som vi kan kopiere og sende til folk.


2. GoogleReaders bookmarklet

For mange os er Googles RSS-læser, Google Reader, et næsten uundværligt værktøj, når vi skal holde styr på nyhedsstrømmen i løbet af en arbejsdag.

Men når vi støder på en ny fed side, kan vi let glemme at tilføje den til Google Reader, fordi det kræver, at vi først skal logge ind på vores Reader-konto.

Men Google har lavet et bookmarklet til Reader, der gør det muligt at tilføje nye sider ved blot at klikke på bookmarklettet.

For at tilføje bogmærket til din browser skal du gå ind i Google Reader, klikke på tandhjulet i højre hjørne og vælge "læser-indstillinger" (reader-settings, hvis du bruger Google Reader på engelsk) og herefter "Godter".

Når du har gjort det, skal du scrolle ned på siden, hvor du finder bogmærket "abonner", som du skal trække op i din bogmærkelinje.

Send mails til dig selv og forkort url'er

3. Cc:To Me
Med Cc:To Me kan du sende huske-mails til dig. Du skal blot registrere dig hos Cc:To Me, hvor du oplyser din mail-adresse. Herefter får du et bookmarklet, som du gemmer i adresselinjen.

Når du har gjort det, kan du sende mails til dig selv uden at skulle åbne dit mailprogram eller indtaste en adresse.

Du skal bare klikke på bogmærket, hvorefter der dukker et beskedfelt op, som du kan skrive beskeden ind i.

Læs mere om Cc:To Me i denne artikel.

4. Bit.ly

Bit.ly er en såkaldt url-shortner-service, der omformer lange komplicerede internetadresser til en kort adresse, der er let at dele på Twitter eller i mails. Men ud over at forkorte internetadressen giver Bit.ly dig også en statistik på, hvor mange der har klikket på dit link.

Med Bit.lys bookmarklet er det betydeligt lettere for dig at forkorte en adresse. Du finder Bit.lys bookmarklet ved at følge dette link.

Del links på Facebook og Twitter

5. Facebook og andre sociale medier

Facebook har også et bookmarklet, der gør det enormt let at dele links med dine Facebook-venner.

Du finder bogmærket ved at følge dette link.

Er du en tweeter, kan du også bruge Twitters bookmarklet, der virker på samme måde som Facebook. Du finder Twitters bookmarklet lige her.

Vi har også tidligere omtalt servicen Hootsuite, der gør det muligt for dig at administrere alle dine sociale netværk på én gang. Bruger du Hootsuite, kan du bruge Hootsuites eget bookmarklet til at dele links på alle dine netværk på én gang.

6. Instapaper

Instapaper er især populær som app blandt iPad-brugere. Med den kan du gemme artikler, når du sidder ved din computer, og læse dem senere på din iPad, iPhone eller din Kindle ebogslæser.

Det gør du ved at tilføje et bookmarklet i din browsers bogmærkelinje, som du klikker på, når du vil gemme en artikel til senere læsning.

For at bruge Instapaper til iPad og iPhone skal du købe app'en til 30 kroner i Apples App Store, og herefter registrere dig som Instapaper-bruger.

Du finder Instapapers bookmarkletet på forsiden af Instapapers hjemmeside.

Læs også:
[b]Seks apps til din browser der gør dig mere produktiv 

Her er fem gode grunde til at bruge Evernote [/b]




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Unik System Design A/S

Experienced agile QA Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere