Artikel top billede

Her er seks super-smarte bogmærker til din browser

Bookmarklets er smarte bogmærker til din browser, der gør det hurtigere at skrive mails, opdatere Facebook og gemme artikler.

Et bookmarklet er et smart bogmærke til din browser. Med det kan du udføre en lang række handlinger lidt hurtigere.

I et bookmarklet er der indbygget et lille stykke kode. Det betyder, at et bookmarklet eksempelvis gør det muligt for dig at dele links direkte på Facebook, uden at du behøver besøge Facebooks hjemmeside.

Men der findes mange forskellige bookmarklets med en masse forskellige funktioner, der blandt andet kan gøre det lettere for dig bruge Google Reader og hurtigere at sende smarte huskemails til dig selv.

Læs mere om de mange bookmarklets på de næste sider, hvor vi her på PC World Business Center har udvalgt vores favorit-bookmarklets.

Citer fra hjemmesider med smart bookmarklet

1. BookmarkQ

Med BookmarQ kan du fremhæve passager i en net-artikel og sende det til dine kolleger eller venner.

Sidder du eksempelvis og læser en lang artikel, hvor der midt i den gemmer sig en god passage eller et fedt citat, kan du fremhæve citatet og sende et link.

Når modtagerne klikker på linket, vil artiklen blive åbnet på netop det sted, som du har udvalgt, og passagen vel være fremhævet.

For at komme til at bruge BookmarQ's løsning skal du blot gå ind på hjemmesiden www.bquot.com. Her bliver du mødt af et bookmarklet, som du flytter op i din browsers bogmærkelinje.

På billedet herunder har vi fremhævet en passage fra en artikel i New York Times, som vi gerne vil sende til en bekendt.

Det gør vi ved at markere det udsnit af artiklen, som vi gerne vil dele. Herefter klikker vi på bogmærket, og som du kan se på billedet, popper der nu en lille boks op med en internetadresse, som vi kan kopiere og sende til folk.


2. GoogleReaders bookmarklet

For mange os er Googles RSS-læser, Google Reader, et næsten uundværligt værktøj, når vi skal holde styr på nyhedsstrømmen i løbet af en arbejsdag.

Men når vi støder på en ny fed side, kan vi let glemme at tilføje den til Google Reader, fordi det kræver, at vi først skal logge ind på vores Reader-konto.

Men Google har lavet et bookmarklet til Reader, der gør det muligt at tilføje nye sider ved blot at klikke på bookmarklettet.

For at tilføje bogmærket til din browser skal du gå ind i Google Reader, klikke på tandhjulet i højre hjørne og vælge "læser-indstillinger" (reader-settings, hvis du bruger Google Reader på engelsk) og herefter "Godter".

Når du har gjort det, skal du scrolle ned på siden, hvor du finder bogmærket "abonner", som du skal trække op i din bogmærkelinje.

Send mails til dig selv og forkort url'er

3. Cc:To Me
Med Cc:To Me kan du sende huske-mails til dig. Du skal blot registrere dig hos Cc:To Me, hvor du oplyser din mail-adresse. Herefter får du et bookmarklet, som du gemmer i adresselinjen.

Når du har gjort det, kan du sende mails til dig selv uden at skulle åbne dit mailprogram eller indtaste en adresse.

Du skal bare klikke på bogmærket, hvorefter der dukker et beskedfelt op, som du kan skrive beskeden ind i.

Læs mere om Cc:To Me i denne artikel.

4. Bit.ly

Bit.ly er en såkaldt url-shortner-service, der omformer lange komplicerede internetadresser til en kort adresse, der er let at dele på Twitter eller i mails. Men ud over at forkorte internetadressen giver Bit.ly dig også en statistik på, hvor mange der har klikket på dit link.

Med Bit.lys bookmarklet er det betydeligt lettere for dig at forkorte en adresse. Du finder Bit.lys bookmarklet ved at følge dette link.

Del links på Facebook og Twitter

5. Facebook og andre sociale medier

Facebook har også et bookmarklet, der gør det enormt let at dele links med dine Facebook-venner.

Du finder bogmærket ved at følge dette link.

Er du en tweeter, kan du også bruge Twitters bookmarklet, der virker på samme måde som Facebook. Du finder Twitters bookmarklet lige her.

Vi har også tidligere omtalt servicen Hootsuite, der gør det muligt for dig at administrere alle dine sociale netværk på én gang. Bruger du Hootsuite, kan du bruge Hootsuites eget bookmarklet til at dele links på alle dine netværk på én gang.

6. Instapaper

Instapaper er især populær som app blandt iPad-brugere. Med den kan du gemme artikler, når du sidder ved din computer, og læse dem senere på din iPad, iPhone eller din Kindle ebogslæser.

Det gør du ved at tilføje et bookmarklet i din browsers bogmærkelinje, som du klikker på, når du vil gemme en artikel til senere læsning.

For at bruge Instapaper til iPad og iPhone skal du købe app'en til 30 kroner i Apples App Store, og herefter registrere dig som Instapaper-bruger.

Du finder Instapapers bookmarkletet på forsiden af Instapapers hjemmeside.

Læs også:
[b]Seks apps til din browser der gør dig mere produktiv 

Her er fem gode grunde til at bruge Evernote [/b]
IT-JOB

Sharp Business Systems Danmark A/S

Bliv en af vores nye account managere

Centrica Energy Trading A/S

Senior Software Developer

International Media Support

Head of IT at IMS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.