Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan bliver Windows Phone 8

Den næste generation af Microsofts mobil-operativsystem Windows Phone har samme kernel som Windows 8.

Nu er der kommet nye oplysninger om Windows Phone 8, som har kodenavnet Apollo. Internet-tjenesten Pocketnow har fået fat i en video, hvor Microsofts Windows Phone Manager Joe Belfiore fortæller om nyhederne i operativsystemet. Videoen er egentlig beregnet til Microsoft-partneren Nokia og den indeholder en række interessante nye oplysninger, som også er blevet bekræftet af Windows-eksperten Paul Thurrott.

Windows Phone 8 er baseret på den samme kernel som Windows 8 og ikke Windows CE, som de nuværende versioner. Men man kan stadig køre de gamle Windows Phone applikationer. I det hele taget er der meget tæt kobling mellem Windows Phone 8 og Windows 8; de kommer også på markedet omtrent samtidig.

Brugerfladerne kommer også til at ligne hinanden. Windows 8 har fået den nye Metro-brugerflade, som er inspireret af mobile platforme. Funktioner som Data Smart, der skifter til trådløse netværk når det er muligt for at spare datatrafik i mobilnettet, og App-to App Communication, hvor de enkelte apps kører i en separat sandkasse, findes både i Windows Phone 8 og Windows 8.

En række komponenter, som kernelen, understøttelse for flerkerne-processorer, Sensor Fusion, sikkerhedsmodellen og netværks-, video- og grafikfunktioner, er hentet direkte fra Windows 8 og bruges også i mobil-operativsystemet.

Microsoft satser på at tilbyde en stort set identisk brugeroplevelse på tværs af platforme, altså smartphones (Windows Phone 8), tavlecomputere og pc'er (Windows 8) og fjernsyn (Xbox Next).

Pocketnow fortæller at der kommer en ny synkroniseringsklient og et sæt cloud-tjenester, der fungerer med alle tre platforme. SkyDrive bliver integreret på alle tre og Skype vil være tilgængelig som en separat applikation, men ikke direkte integreret i operativsystemet.

Windows Phone 8 bruger en særlig version af Internet Explorer 10 som browser, der er koblet til en proxy-server som komprimerer data og dermed reducerer den datamængde der skal overføres, ligesom Opera Mini og Amazon Silk.

Der er også en række interessante nye funktioner for erhvervsbrugere, herunder hardware-accellereret kryptering med BitLocker og understøttelse for Secure Boot, ligesom i Windows 8. Virksomheder kan distribuere deres egne private apps til telefonerne, ligesom det bliver muligt med Windows 8 apps.

Microsoft har ikke selv bekræftet oplysningerne om Apollo, som altså sandsynligvis kommer i fjerde kvartal - samtidig med Windows 8.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.