Artikel top billede

Megaupload-stifter klager over politivold

Kim Schmitz bliver ikke løsladt mod kaution. Han klager over politivold under anholdelsen.

En domstol i New Zealand har igen afvist at løslade den farverige Megaupload-stifter Kim Schmitz (også kaldet Kim Dotcom) mod kaution. Den selvudnævnte super-hacker blev anholdt den 20. januar og han venter nu på sin udlevering til USA, hvor han står anklaget for copyright-krænkelse og hvidvaskning af penge.

Tyske Schmitz har pas og bankkonti under tre forskellige navne, og domstolen mener at det er er risiko for, at han vil forsøge at flygte til hjemlandet Tyskland. Derfor skal han fortsat blive bag tremmer.

Den 38-årige afviser selv, at han har tænkt sig at flygte.

"Jeg vil ikke løbe væk. Jeg vil forsvare mig mod disse anklager. Jeg har tre små børn. Min kone er gravid med tvillinger. Jeg vil bare være sammen med dem," sagde han i retten ifølge Reuters.

Samtidig hævder Schmitz at han blev udsat for politivold under anholdelsen. Politiet måtte skære ham ud af sit panikrum, hvor han gemte sig med et oversavet jagtgevær. 

"Jeg blev slået i ansigtet. Jeg blev sparket ned på gulvet, en fyr stod på mine hænder ... de blødte," sagde Schmitz.

Han fortalte også at han fået "mærkelige" besøg i fængslet - herunder en mand, som hævdede at han kunne få Schmitz løsladt hvis han betalte en sum penge. Politiet hævder at en person som er kendt for at forfalske pas har forsøgt at besøge Schmitz i fængslet.

Hans advokater har også brugt en række sygdomme som sukkersyge som argument for, at han skal løslades mod kaution. Men altså uden held.

Det juridiske tovtrækkeri om en mulig udlevering til USA kan vare i mange måneder.

ComON har tidligere skrevet om den tyske forretningsmand og bragt et galleri med billeder fra hans usædvanlige liv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere