Artikel top billede

Studerende skal hjælpe virksomheder med it-forskning

Aalborg Universitet har kortlagt it-forsknings-kompetencerne hos ph.d.-studerende, der nu skal tilbydes erhvervslivet.

Nu kan virksomheder der mangler kompetencer og viden på it-området få hjælp fra ph.d.-studerende på Aalborg Universitet. Her har man kortlagt forskningskompetencerne hos de studerende i en database, der løbende skal vedligeholdes og udbygges.

Databasen er en del af en serie af nye initiativer under overskriften BrainMatch, der er etableret af Aalborg Universitet og det nordjyske it-partnerskab BrainsBusiness.

Målsætningen er blandt andet, at langt flere ph.d.-studerende skal samarbejde med virksomheder om innovation og i sidste ende patenter og opfindelser.

"I dag er det cirka halvdelen af vores ph.d.-studerende, der i løbet af deres studietid samarbejder med en eller flere virksomheder. Det er vores målsætning, at alle - både danske og udenlandske - ph.d.-studerende skal samarbejde med virksomheder i løbet af deres studietid," siger Eskild Holm Nielsen, der er dekan for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet.

Virksomheder kan bruge databasen til at finde kompetencer på lige nøjagtig de felter, hvor der er behov for det. For de studerende betyder det at der er nye muligheder for at få afprøvet deres studier i praksis og for eventuelt at søge patenter i samarbejde med en virksomhed.

"Danske virksomheder skal for alvor søge vækst via deres R&D-afdeling. Og ph.d.-databasen bliver en ny døråbner ind til universitetet, som ikke er set før. Det er et digitalt katalog over viden og kompetencer, og en unik mulighed som alle virksomheder bør gøre brug af. Netop ph.d.'erne er jo
et oplagt sted at starte, da de pr. definition beskæftiger sig med ny forskning inden for et meget specifikt område," siger Grimur Lund, der er adm. direktør i den engelske software-koncern Avevas afdeling i Aalborg.

De igangværende projekter skal munde ud i en større national konference den 27. marts, hvor Aalborg Universitet vil fremvise den nyeste it-forskning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere