Artikel top billede

Studerende skal hjælpe virksomheder med it-forskning

Aalborg Universitet har kortlagt it-forsknings-kompetencerne hos ph.d.-studerende, der nu skal tilbydes erhvervslivet.

Nu kan virksomheder der mangler kompetencer og viden på it-området få hjælp fra ph.d.-studerende på Aalborg Universitet. Her har man kortlagt forskningskompetencerne hos de studerende i en database, der løbende skal vedligeholdes og udbygges.

Databasen er en del af en serie af nye initiativer under overskriften BrainMatch, der er etableret af Aalborg Universitet og det nordjyske it-partnerskab BrainsBusiness.

Målsætningen er blandt andet, at langt flere ph.d.-studerende skal samarbejde med virksomheder om innovation og i sidste ende patenter og opfindelser.

"I dag er det cirka halvdelen af vores ph.d.-studerende, der i løbet af deres studietid samarbejder med en eller flere virksomheder. Det er vores målsætning, at alle - både danske og udenlandske - ph.d.-studerende skal samarbejde med virksomheder i løbet af deres studietid," siger Eskild Holm Nielsen, der er dekan for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet.

Virksomheder kan bruge databasen til at finde kompetencer på lige nøjagtig de felter, hvor der er behov for det. For de studerende betyder det at der er nye muligheder for at få afprøvet deres studier i praksis og for eventuelt at søge patenter i samarbejde med en virksomhed.

"Danske virksomheder skal for alvor søge vækst via deres R&D-afdeling. Og ph.d.-databasen bliver en ny døråbner ind til universitetet, som ikke er set før. Det er et digitalt katalog over viden og kompetencer, og en unik mulighed som alle virksomheder bør gøre brug af. Netop ph.d.'erne er jo
et oplagt sted at starte, da de pr. definition beskæftiger sig med ny forskning inden for et meget specifikt område," siger Grimur Lund, der er adm. direktør i den engelske software-koncern Avevas afdeling i Aalborg.

De igangværende projekter skal munde ud i en større national konference den 27. marts, hvor Aalborg Universitet vil fremvise den nyeste it-forskning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere