Artikel top billede

Stor stigning i malware og phishing

I 2011 var der dobbelt så mange malware- og phishing-sider som 2010. Det viser den seneste trendrapport fra DK-Cert.

For første gang siden 2007 steg antallet af sikkerhedshændelser sidste år. Det fortæller den årlige trendrapport fra DK-Cert, som blandt andet har til opgave at varsle om akutte trusler mod sikkerheden på nettet. I 2011 blev der registreret 44.829 sikkerhedshændelser, hvilket er en stigning på 25 procent i forhold til 2010. Der var dobbelt så mange malware- og phishing-sider som året før.

"Igen i 2011 var der en stigning i mængden af ny malware der var rettet mod flere platforme, og undgik detektering af antimalware-softwaren. Trojanske heste udgjorde den største andel. De blev spredt som e-mails, over sociale medier og ved hjælp af kompromitterede hjemmesider," hedder det i rapporten.

Et af de mere avancerede angreb ramte otte netbank-kunder hos Nordea, der i alt mistede 62.400 kr. De blev ledt til en phishing-side, hvor man omgik sikkerheden i NemID i form af et man-in-the-middle-angreb.

Til gengæld er spam-mængden faldet fra 80 procent til under 70 pct. i løbet af året. Det skyldes at flere af de store botnet er blevet lukket.

DK-Cert bemærker også at der er sket i eksplosion i aktivitet inden for det såkaldte hacktivisme i det sidste år - her er det især Anonymous, der har gjort sig bemærket. Der forventes at komme mere hacktivisme i det kommende år, og her vil danske organisationer også være i fokus.

Det forventes også at hackere i stigende grad vil bruge informationer om medarbejdere i virksomheder til målrettede angreb. Det er den slags informationer, der kan samles på sociale netværk.

"Med EU-formandskabet er der fokus på Danmark. Set i lyset af Anonymous-bevægelsens trusler mod danske interesser, springer det i øjnene, at vi ikke har en national it-strategi, som omfatter informationssikkerhed for både det offentlige, erhvervslivet og borgerne," hedder det i rapporten.

Den efterlyser faste rammer for, i hvilken retning man ønsker at trække udviklingen af informationssamfundet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere