Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Derfor skal du starte dagen med baby-klip på YouTube

Se hvilket YouTube-klip der er bedst at starte dagen med.

Alt for ofte stresser vi afsted om morgenen, fordi vi trykker på vækkeurets snooze-knap lidt for mange gange.

Resultatet kan derfor være, at vi vælter stressede ind på kontoret i sidste øjeblik.

Men det er ikke befordrende for vores evne til at tænke kreativt. Derfor bør vi starte vores arbejdsdag helt anderledes, mener den amerikanske forfatter og videnskabsjournalist Annie Murphy Paul.

I sin faste klumme i det amerikanske tidskrift Time Magazine anbefaler hun i stedet, at vi starter dagen med et YouTube-klip, der kan bringe os i godt humør.

Hun henviser til en ny undersøgelse, som har været publiceret i magasinet Psychological Science. Den viser, at video-klip, som bringer os i godt humør, øger vores evne til at løse problemer på kreative måder, mens videoer, der bringer os i dårligt humør, tilsvarende hæmmer vores evne til at "tænke ud af boksen."

Baby-klip er bedst

I forbindelse med undersøgelsen blev en gruppe testpersoner vist en række forskellige video-klip. Det klip der bragte testpersonerne i dårligst humør var et nyhedsindslag om et jordskælv.

Mens dette klip med en baby der griner bragte testpersonerne i bedst humør. 

Det er ikke første gang, at vi hører om de positive effekter, det tilsyneladende kan have at krydre arbejdsdagen med et YouTube-klip i ny og næ.

En undersøgelse fra National University of Singapore har tidligere dokumenteret, at folk, der bruger deres pauser på at surfe på nettet og eksempelvis se Youtube-klip, er bedre til at udføre deres arbejdsopgaver end dem, der eksempelvis bruger deres pauser på at svare på private mails.

Kaffe og nikotin er godt

Ifølge Annie Murphy Paul kan du desuden med sindsro fortsætte med at skyde morgenen i gang med en kop kaffe.

I klummen i Time Magazine skriver hun, at kaffe kan være gavnligt for vores  evne til at tænke kreativt, fordi koffeinen fra kaffen øger dopamin-niveauet i hjernen, hvilket styrker den følelse af belønning og øget motivation, som vi oplever, når vi får en god idé.

En effekt som nikotin i øvrigt også har, men Annie Murphy Paul vil dog ikke gå så langt som til at anbefale en morgensmøg.

Hun anbefaler til gengæld, at vi sørger for at stå tidligt  op om morgenen, så vi undgår morgenstress og kan komme ud af døren i god tid.

Det betyder, at vi kan undgå, at morgentrafikken øger vores stressniveau, og desuden kan vi bedre starte dagen med god samvittighed og et YouTube-klip, hvis vi møder ind på arbejdet i god tid.   

Læs også:

Hjerne-Madsen: Derfor skal du høre Spotify på arbejdet  

Godt nyt: Youtube kan få dig til at arbejde mere effektivt

Gooood morning - kom ud af sengen med disse gadgets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.