Artikel top billede

Alle kan se private videofeeds fra Trendnet-kameraer

Videofeeds fra tusindvis af private overvågningskameraer ligger frit tilgængelige på nettet.

Hvis du har anbragt et overvågningskamera fra Trendnet i børneværelset, stuen eller et andet sted i huset og koblet det til nettet er der risiko for, at fremmede kan følge med i din videofeed. Det er end ikke nødvendigt at indtaste et kodeord for at se videobillederne. Trendnet bekræfter nu sikkerhedshullet overfor BBC og fortæller at man har kendt til problemet siden den 12. januar.

Ifølge det amerikanske firma kan op til 50.000 kameraer være berørt af problemet. Trendnet vil nu sende e-mails til kunderne for at informere om problemet, men kun 5 procent af køberne har registreret deres mailadresse hos firmaet - så det kan blive svært at få fat i kunderne.

Samtidig er Trendnet på vej med en opdateret version af firmwaren til kameraerne, som skal lukke hullet.

Det ser ud til at problemet har eksisteret i næsten to år - men først nu har producenten reageret og lovet at rette fejlen.

Bloggeren Someluser hos Consolecowboys var en af de første, der satte fokus på problemet. Han opdagede at man kan få adgang til videofeeden fra et Trendnet-kamera blot ved at indtaste brugerens ip-adresse.

På nettet kan man finde lange lister med ubeskyttede Trendnet-kameraer - en del af dem er koblet med Google Maps, så man kan se hvor de befinder sig. Man kan også bruge Shodan-søgemaskinen til at finde sårbare kameraer.

I et netforum kunne kan læse følgende besked: "Nogen fik fat i en video af en nøgen fyr i Danmark i hans badeværelse."

En anden skrev "Baby fundet" og tilføjer "Jeg føler mig som en pædofil når jeg ser dette". En bruger har ligefrem uploadet en hel sekvens af billeder fra forskellige overvågningskameraer.

Ifølge Trendnet findes sårbarheden i 26 forskellige kamera-modeller. En liste findes her sammen med links til firmware-opdateringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.