Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan fungerer iTunes Match

Det er nemt at snyde Apples musiktjeneste iTunes Match, som kun lytter til de første 17 sekunder af hver sang.

I november kunne Apple lancere sin meget omtalte musiktjeneste iTunes Match - den er dog indtil videre ikke officielt tilgængelig i Danmark. Med iTunes Match kan man flytte hele sin musiksamling til skyen, men det særlige er, at man ikke skal uploade musikfilerne. Tjenesten scanner selv musikken på den lokale computer og finder de matchende musiktitler i det store bibliotek med 20 millioner sange hos iTunes Store.

Herefter kan man så hente alle sangene fra skyen i 256-kbps AAC-kvalitet (uden DRM) - også selvom den oprindelige version af filen måske kun er i 96-kbps kvalitet.

Tyske heise online har kigget nærmere på, hvordan det egentlig fungerer når iTunes Match scanner musikken på harddisken. Det viser sig at iTunes Match analyserer musikken i hver enkelt fil - men kun de første 17 sekunder. Det er lige meget hvad der sker efter dette.

Med et par tricks er det endda muligt at aktivere et komplet album i iTunes Match, selvom man kun har et par gratis lydprøver liggende på harddisken.

Når iTunes Match har fundet en sang på computeren henter den altså de første 17 sekunder og prøver at finde et matchende musikstykke i iTunes Store. Når den har fundet en sang, der passer, tjekker programmet også om spillelængden er nogenlunde den samme (den kan variere med op til 12 sekunder).

Herefter kan brugeren hente en komplet AAC-version af sangen med 256 kbps fra iCloud-serverne.

Men iTunes Match er altså ligeglad med lydkvalitet - selv en meget dårlig lydoptagelse bliver stadig genkendt - og det betyder heller ikke noget, om filen kun indeholder støj eller ingen lyd efter de første 17 sekunder.

Det betyder blandt andet at man kan gemme lydsporet fra en Youtube-video og bruge det til at aktivere den pågældende sang i iTunes Match.

Hos online-musikbutikker som Sony Music Unlimited og Deezer kan man typisk streame de første 30 sekunder af en sang, inden man beslutter om man vil købe den. Hvis man gemmer disse 30 sekunder, kan det bruges til at "snyde" iTunes Match til at tro at man har købt sangen - og den bliver så frigivet i skyen.

Det er sværere med Amazon, Musicload eller iTunes selv, hvor lydprøven typisk starter midt i sangen (iTunes Match kræver altid de første 17 sekunder).

Heise online har testet dette med et Leonard Cohen-album, hvor man har hentet lydprøver fra Sony Music og eksporteret dem som mp3-filer. Det tog mindre end 25 minutter, så havde iTunes Match frigivet en komplet version af albummet - uden at man har betalt en krone for musikken.

Typisk genkender iTunes Match mellem 70 og 80 procent af sangene, så man ikke behøver uploade dem selv. Det er også en fordel for Apple at algoritmen ikke er så krævende og altså kun lytter til de første sekunder af musikoptagelser - jo flere sange der bliver aktiveret uden upload, jo mere plads sparer Apple på sine servere.

Men den tyske test viser også, at det er rimelig let at snyde iTunes Match til at aktivere musik som man faktisk ikke har købt - enten ved at hente lydsporet fra en Youtube-video eller en kort lydprøve fra en netbutik. Det koster 25 dollar om året at bruge iTunes Match i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.