Artikel top billede

NASA har slukket sin sidste mainframe

Nu er det slut med mainframe-alderen hos NASA. Men storcomputeren lever videre andre steder.

"The End of the Mainframe Era". Sådan lyder overskriften på et blogindlæg fra NASA's informationschef Linda Curaton, som fortæller at Marshall Space Flight Center har slukket den sidste mainframe - en IBM Z9 storcomputer.

NASA købte sin første mainframe hos IBM allerede inden det første menneske satte sin fod på månen. I dag har Big Blue sin fokus på almindelige Linux-servere med Intel og AMD processorer og Unix-servere med IBMs egen Power-processor. Men IBM sælger stadig mainframes, som især bruges i finansverden.

For mange er mainframes lig med computer-alderens dinosaurer. Men IBM har kæmpet imod og nogle af maskinerne er endda opkaldt efter oldtidsøgler, som T-Rex og Raptor.

Der er gået mere end fire årtier siden IBM solgte to hurtige System 360 Model 95 mainframes til NASA med fantastiske 4 MB hukommelse.

Nu har NASA altså farvel til den sidste mainframe.

"Alt ændrer sig med tiden. I dag er mainframes på størrelse med et køleskab, men dengang var på de størrelse med Cape Cod. Selvom NASA har slukket den sidste, er der stadig brug for mainframes i andre organisationer. Brugerfladerne er klodsede og noget ufleksible, men der er stadig behov for pålidelige, sikre transaktions-orienterede forretnings-applikationer," skriver Linda Curaton i bloggen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.