Artikel top billede

EU starter sag mod Danmark: For dyrt at sende udenlandske sms'er til danskerne

Danske teleselskaber skal tilbyde samme priser til udenlandske selskaber som til selskaberne på det danske marked, siger kommissionen.

EU Kommission har startet en sag mod Erhvervsstyrelsen (tidligere IT og Telestyrelsen), hvis praksis for regulering af SMS-priser skal kulegraves. Det meddeler kommissionen i en pressemeddelelse.

Kommissionen har skrevet til Erhvervsstyrelsen og udtrykt "alvorlige tvivl" om dens praksis for regulering af sms-terminerings-priser.

Termineringsprisen er det beløb, som det modtagende teleselskab tager fra afsender-teleselskabet, når en tele-bruger ringer eller sender en sms til person, der er kunde i et andet selskab end hans eget.

Sms-terminerings-prisen for danske selskaber er reguleret - og har altså en fastsat øvre grænse, mens danske teleselskaber selv må bestemme, hvor meget de vil tage sig betalt for at sende sms'er til udenlandske selskaber.

"Det afgørende for, om terminerings-taksten er underkastet regulering, er, om det udenlandske selskab konkurerer om de samme kunder som det danske selskab, og det har vi ikke vurderet var tilfældet i den pågældende sag," siger Helle Bøjen Larsen, kontorchef i Erhvervsstyrelsens markedskontor til ComON.

Det er selskabet Lycamobile, der har givet anledning til Kommissionens sag mod Erhvervsstyrelsen. Lycamobile har været aktiv på det danske marked siden 2010. Selskabet er et såkaldt MVNO uden eget telenet. Sagen er kommet op nu, fordi Erhvervsstyrelsen har anmeldt sit udspil for regulering af sms-terminerings-taksten for dette selskab til EU-Kommissionen.

Hvis EU-Kommissionens kulegravning af den danske praksis fører til en ændring af reguleringen af sms-termineringstakster ved levering til udenlandske teleselskaber, vil det sandsynligvis blive billigere at sende udenlandske sms'er til danskerne. Men indgrebet fører ikke til de store ændringer for danske telebrugere.

"Efter vores opfattelse vil EU-indgrebet betyde, at udenlandske selskaber kan give deres kunder billigere priser uden, at det nødvendigvis kommer danske kunder til gode den anden vej," siger Helle Bøjen Larsen.

Læs EU Kommissionens forklaring om sagen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere