TOPNYHED:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Linux-hajer scorer kassen

Der er mangel på Linux-udviklere og det får lønningerne til at stige.

Den seneste 2012 Linux Job Report viser at virksomheder som bruger operativsystemet Linux har svært ved at finde udviklere og administratorer med de nødvendige Linux-færdigheder, skriver Wall Street Journal. Det er dårligt nyt for virksomhederne og godt nyt for Linux-folket, som scorer kassen i øjeblikket.

Ifølge avisen er gennemsnitslønnen for Linux-kyndige udviklere steget med 5 procent i løbet af et år til 84.000 dollar i USA med en typisk bonus på 5.000 dollar.

"Det er svært at finde dygtige folk og der er en meget stor efterspørgsel," siger Dustin Larmier fra cloud-firmaet FireHost. Hans firma leder i øjeblikket i hele USA for at finde syv Linux-administratorer.

Den aktuelle rapport fortæller at 85 procent af de adspurgte svarer at det er ekstremt svært at finde Linux-folk. 18 pct. forsøger at tiltrække dygtige medarbejdere ved at tilbyde en høj bonus og 8 pct. forsøger at lokke med aktieoptioner.

Flere end 2.300 virksomheder har afleveret svar til 2012 Linux Job Report. En tredjedel er klar til at betale mere i løn til Linux-folk end det, som de normalt betaler, og endnu flere er klar til at lokke med fleksible arbejdstider.

Budskabet er tydeligt; man gør alt for at tiltrække Linux-folkene.

Mange nystartede firmaer vælger at køre med Linux frem for Windows. Både fordi det er billigere og fordi det er lettere at tilpasse.

"Licensomkostningerne til Windows er meget store. Hvis du er et lille startup bliver du ædt op af alle omkostningerne," siger Justin Lintz, der er system-administrator hos det lille firma bitly, som også kører med Linux.

Blandt de adspurgte virksomheder er det 67 pct., der leder efter Linux-udviklere, og 55 pct. forsøger at hyre Linux-administratorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.