Artikel top billede

Asus forsøger at genoplive netbook'en

Firmaet der startede hele netbook-bølgen prøver nu at at redde de små bærbare.

I de sidste par år er salget af netbooks styrtdykket. Alene i løbet af 2011 er omsætningen med netbooks mere end halveret. Det var Asus, der lancerede den første netbook med sin Eee PC tilbage i slutningen af 2007 og dermed skabte et helt nyt computer-segment. En kategori, som er blevet spist af tavlecomputeren.

Nu forsøger Asus at genoplive netbook-segmentet med sin nye Eee PC 1025 Flare Series. Den skal vise at der stadig er et marked for minicomputere uden touch-skærm. Eee PC 1025 har en Cedar Trail Atom-processor med to kerner fra Intel og op til 2 GB hukommelse og 500 GB harddisk. Den bruger altså ikke SSD'er ligesom de nye ultrabooks.

Men det, der adskiller computeren fra andre netbooks antydes allerede i navnet Flare. Ifølge Asus kan Eee PC 1025 starte fra sleep-modus i løbet af blot to sekunder. Det er altså en oplevelse, som minder om det man kender fra tavlecomputere. Asus kalder det selv for "verdens hurtigste netbook". Desuden skulle den være i stand til at køre i 21 dage på standby. Batteriet holder til omkring 12 timers normal brug.

Den nye netbook har en 10,1-tommers skærm, HDMI-udgang og et indbygget webcam. I en konfiguration med 1 GB RAM og 320 GB harddisk bliver prisen på 2.599 kr., når den kommer på markedet i Danmark i begyndelsen af marts.

Dermed koster Eee PC 1025 kun en tredjedel i forhold til de nye supertynde ultrabooks og den er også billigere end de fleste tavlecomputere. 

De næste måneder vil så vise, om Eee PC 1025 går over i historien som den sidste netbook eller som computeren, der genstartede markedet for minicomputere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere