Artikel top billede

Enhedslisten: "Blokering af Grooveshark er censur"

"Der er helt klart tale om censur".

Fogedretten på Frederiksberg besluttede i går, at teleselskabet 3 skal lukke sine kunders adgang til musiktjenesten Grooveshark.

Blokeringen udspringer i, at Grooveshark ikke betaler for brugen af den musik, som stilles til rådighed for danske brugere. Men selve blokeringen handler om andet end penge, mener Enhedslisten.

"Vi inde på en glidebane, når vi i stedet sætter hegn op på internettet på den måde. Det er farligt, og der er helt klart tale om censur," udtaler partiets it-ordfører Stine Brix i en pressemeddelelse.

Dommen i går afgjorde igen, at internetselskaberne har et medansvar for at stoppe ophavsretskrænkelser begået via deres netværk. Teleselskaberne er tidligere blevet pålagt at blokere adgang til fildelingssiden Pirate Bay, og sidste år blev en hjemmeside, der solgte medicin uden tilladelse, blokeret på samme facon. I fremtiden vil vi også se spille-sider, der henvender sig til danskere uden tilladelse, blive blokeret.

Enhedslistens it-ordfører betragter det som et principielt problem, at dns-blokeringer er blevet et normalt redskab til at bremse uønsket indholdpå nettet.

"Man bliver nødt til at forhindre overtrædelserne ved problemets rod. Jeg frygter for, hvad der kan blive det næste. Skal vi til at spærre for alle udenlandske hjemmesider med brugerindhold, indtil de har lavet en aftale med Rettighedsalliancen," spørger Stine Brix.

"Det virker helt absurd på mig, at internetudbyderne bliver gjort medskyldige i ophavsretskrænkelserne. Jeg mener, at der bør gælde et princip om, at internetudbyderne er neutrale".

LÆS OGSÅ: DNS-blokeringer truer internetsikkerheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere