Artikel top billede

Så hurtig er den næste generation af super-smartphones

Firekernede Tegra-telefoner og lynhurtige Snapdragon "Krait"-maskiner byder på markant mere motorkraft i den næste generation af top-telefoner.

Lidt senere i år vil man kunne anskaffe sig en smartphone, der rummer så mange muskler, at selv dagens hurtigste mobiler blegner i sammenligning.

På Android-fronten er både HTC og LG lige på trapperne med nye top-modeller med Nvidias firekernede system on a chip, (SOC), Tegra3.

Denne motor er allerede set i den lækre tablet-pc Asus Transformer Prime, men hvordan den yder i en relativt lille telefon-krop, med de begrænsninger, det giver, har hidtil været et åbent spørgsmål.

Forleden dukkede de første benchmarks op for en telefon med Tegra 3, nemlig LGs Optimus 3X.

Sitet MoDaCo fik fat i fotos, specs og et skærmdump fra benchmarktesten New Quadrant 2. Her får den firekernede telefon en score på 4412. Til sammenligning fik en af sidste års hurtigste telefoner, LG Optimus LTE, scoren 2514 i samme benchmark.

Ud over den muskuløse motor får LGs toptelefon en 4,7 tommer stor skærm med opløsningen 720x1280. Batteriet er på 2000mAh, men hvor meget konkret brug af de mange kræfter, det rækker til, vides endnu ikke.

HTCs top-telefon med Tegra 3 er døbt One X (den var tidligere kendt under kodenavnet Endevavor), og ligesom LG'en er det en velvoksen krabat med en skærm på 4,7 tommer.

Dansk site afslører navnet

Sandsynligheden for, at HTC lancerer supertelefonen på det danske marked i første runde, er relativt stor. I hvertfald har HTCs danske partner, Kundekompagniet, allerede registreret domænet www.HTC-one-x.dk.

Siden denne oplysning kom frem for et par dage siden, har Kundekompagniet øjensynligt bedt DK-Hostmaster om at skjule tilhørsforholdet, og firmaet udtaler sig ikke om sagen til pressen.

Hvorvidt det bliver HTC eller LG, der kommer først med en firekernet toptelefon, afsløres sandsynligvis på Mobile World Congres. Men Tegra 3-telefonerne bliver ikke nødvendigvis de hurtigste knallerter på kajen, blot fordi de har flere kerner.

Krait

Endnu mere markante hastighedsforbedringer loves der hos den anden store SOC-producent, Qualcomm.

Sitet Anandtech har lånt en demonstrations-telefon med Qualcomms næste chip, Snapdragon S4, også kaldet  Krait.

Chippen er en to-kernet sag på 1,5 Ghz, hvilke måske ikke lyder så vildt nyskabende. Men takket være mange optimeringer af tidligere generationers hukommelse- og cache-struktur, kan Krait byde på et stort spring fremad i rå ydelse.

Ifølge Anandtech sættes der nye rekorder i flere benchmark-tests, ikke mindst Lindpack:

"En gang i mellem støder man på en så høj ydelse, at tallene i al deres absurditet får én til at le. Det gælder Kraits Linpack-ydelse, hvor dens forspring er vildt. MSM8960 (Krait) er i stand til at levere mere end dobbelt så høj ydelse i forhold til nogen anden SoC der på nuværende tidspunkt er på markedet," skriver Anandtech.

Også efter Sunspider og Browsermark-målestokkene er Kraits ydelse god, omend det er med lidt mindre "vild" afstand til andre smartphone-motorer. Hele test-gennemgangen kan ses her.

Hvilke telefoner der vil kunne fås med Krait vides endnu ikke, men ifølge Qualcomm vil man kunne købe smartphones med den hurtige chip allerede i årets andet kvartal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.