Artikel top billede

Så hurtig er den næste generation af super-smartphones

Firekernede Tegra-telefoner og lynhurtige Snapdragon "Krait"-maskiner byder på markant mere motorkraft i den næste generation af top-telefoner.

Lidt senere i år vil man kunne anskaffe sig en smartphone, der rummer så mange muskler, at selv dagens hurtigste mobiler blegner i sammenligning.

På Android-fronten er både HTC og LG lige på trapperne med nye top-modeller med Nvidias firekernede system on a chip, (SOC), Tegra3.

Denne motor er allerede set i den lækre tablet-pc Asus Transformer Prime, men hvordan den yder i en relativt lille telefon-krop, med de begrænsninger, det giver, har hidtil været et åbent spørgsmål.

Forleden dukkede de første benchmarks op for en telefon med Tegra 3, nemlig LGs Optimus 3X.

Sitet MoDaCo fik fat i fotos, specs og et skærmdump fra benchmarktesten New Quadrant 2. Her får den firekernede telefon en score på 4412. Til sammenligning fik en af sidste års hurtigste telefoner, LG Optimus LTE, scoren 2514 i samme benchmark.

Ud over den muskuløse motor får LGs toptelefon en 4,7 tommer stor skærm med opløsningen 720x1280. Batteriet er på 2000mAh, men hvor meget konkret brug af de mange kræfter, det rækker til, vides endnu ikke.

HTCs top-telefon med Tegra 3 er døbt One X (den var tidligere kendt under kodenavnet Endevavor), og ligesom LG'en er det en velvoksen krabat med en skærm på 4,7 tommer.

Dansk site afslører navnet

Sandsynligheden for, at HTC lancerer supertelefonen på det danske marked i første runde, er relativt stor. I hvertfald har HTCs danske partner, Kundekompagniet, allerede registreret domænet www.HTC-one-x.dk.

Siden denne oplysning kom frem for et par dage siden, har Kundekompagniet øjensynligt bedt DK-Hostmaster om at skjule tilhørsforholdet, og firmaet udtaler sig ikke om sagen til pressen.

Hvorvidt det bliver HTC eller LG, der kommer først med en firekernet toptelefon, afsløres sandsynligvis på Mobile World Congres. Men Tegra 3-telefonerne bliver ikke nødvendigvis de hurtigste knallerter på kajen, blot fordi de har flere kerner.

Krait

Endnu mere markante hastighedsforbedringer loves der hos den anden store SOC-producent, Qualcomm.

Sitet Anandtech har lånt en demonstrations-telefon med Qualcomms næste chip, Snapdragon S4, også kaldet  Krait.

Chippen er en to-kernet sag på 1,5 Ghz, hvilke måske ikke lyder så vildt nyskabende. Men takket være mange optimeringer af tidligere generationers hukommelse- og cache-struktur, kan Krait byde på et stort spring fremad i rå ydelse.

Ifølge Anandtech sættes der nye rekorder i flere benchmark-tests, ikke mindst Lindpack:

"En gang i mellem støder man på en så høj ydelse, at tallene i al deres absurditet får én til at le. Det gælder Kraits Linpack-ydelse, hvor dens forspring er vildt. MSM8960 (Krait) er i stand til at levere mere end dobbelt så høj ydelse i forhold til nogen anden SoC der på nuværende tidspunkt er på markedet," skriver Anandtech.

Også efter Sunspider og Browsermark-målestokkene er Kraits ydelse god, omend det er med lidt mindre "vild" afstand til andre smartphone-motorer. Hele test-gennemgangen kan ses her.

Hvilke telefoner der vil kunne fås med Krait vides endnu ikke, men ifølge Qualcomm vil man kunne købe smartphones med den hurtige chip allerede i årets andet kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere