Artikel top billede

Beskyt dine iPhone-billeder med password

Har du billeder på din iPhone, der ikke tåler dagens lys?

Du bør sørge for, at din telefon er beskyttet ordentligt, hvis du opbevarer fortrolige data på den.

Eksempelvis er denne skribent dødtræt af at skulle finde det lille Nem-ID-papkort frem, hver gang der skal logges ind på netbanken og diverse offentlige hjemmesider.

Derfor har jeg taget et foto af kortet og gemt det på telefonen, hvilket er stik imod Nem-ID's sikkerhedsanbefalinger.

Vi vil ikke anbefale, at du gør det samme.

Men insisterer du alligevel på at have en digital kopi af dit nøglekort, eller opbevarer du fortrolige dokumenter eller private billeder på telefonen, bør du gøre det under så sikre forhold som overhovedet muligt.

App der beskytter dine billeder

Det kan du blandt andet gøre ved at downloade en app, der kan password-beskytte dine billeder. En funktion som hverken iPhone eller Android-telefoner har som standard. 

En af de bedste apps til det formål hedder My Secret Folder, og den kan købes for seks kroner i Apples App Store.

I My Secret Folder kan du oprette password-beskyttede mapper på din telefon, hvor du kan gemme billeder, dokumenter eller kontaktpersoner fra telefonbogen, som du ønsker at beskytte.

Når du tilføjer billeder til app'en, skal du dog huske på, at de ikke automatisk bliver slettet fra din telefons kamerarulle, og derfor skal du huske at gøre det manuelt.

Men den måske fedeste funktion i My Secret Folder er en lille sladrehank, der afslører, hvis uvedkommende forsøger at åbne app'en.  

Når app'en forsøges åbnet, og der bliver indtastet et forkert password, så tager app'en et billede af personen og gemmer samtidig oplysninger om tidspunktet og gps-koordinaterne.  

Der findes dog også andre apps, der kan password-beskytte dine billeder. Eksempelvis app'en PicVault, der dog med et prisskilt på 18 kroner er svær at anbefale fremfor My Secret Folder

Sådan password beskytter du hele din iPhone

I stedet for at downloade en specifik app kan du også password-beskytte hele din telefon.

Har du en iPhone, slår du password-beskyttelsen til ved at gå ind i "indstillinger", vælge "generelt" og herefter "lås med kode". 

Som en pinkode

Det er muligt at password-beskytte en iPhone på to måder. 

Du kan bruge den funktion, som Apple med en uskøn dansk oversættelse har døbt "enkel adgangskode". Det er en fire-cifret talkode i stil med den, som du kender fra pinkoden på dit Dankort. 

Men du kan også vælge at slå "enkel adgangskode" fra og låse din telefon med et traditionelt password, der består af tal og bogstaver, som du eksempelvis kender det på din Gmail. 

Vælger du at låse telefonen med en "enkel adgangskode", kan en tyv dog i princippet teste alle mulige talkombinationer indtil vedkommende rammer den rigtige.

Slet alle data

Det kan du dog forhindre ved at slå en anden og lidt mere risikabel funktion til.

Den hedder "Slet data" og sikrer, at man maksimalt kan indtaste et forkert password 10 gange - den 11. gang bliver alle data på telefonen slettet. 

Det kan desuden anbefales, at du indstiller din iPhone til automatisk at blive låst med koden, når den ligger uberørt hen i eksempelvis 1 eller 2 minutter. 

Det gør du ved at slå funktionen "automatisk lås" til.

Ligesom "lås med kode" finder du funktionen "automatisk lås" ved at vælge "indstillinger" og herefter "generelt".

Læs også:
 
Så let er det at beskytte dine hemmelige filer 

Sådan bliver din Gmail immun over for hacker-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.